Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Raňajky ako zážitok
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Raňajky ako zážitok
GastroKoncepty

Raňajky ako zážitok

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 1. júna 2023
9 min. čítania
Zdieľať

Inovácie

Hotelové raňajky sú takým zabehnutým a zautomatizovaným procesom, že vám ho možno ani nenapadne inovovať, najmä ak sa hostia nesťažujú. Napriek tomu je dobré venovať im občas trochu pozornosti a porozmýšľať spolu s tímom o tom, čo by ste mohli zmeniť. Zámerne uvádzame že spolu s tímom, lebo najlepšie nápady majú zvyčajne ľudia, ktorí túto prácu dennodenne vykonávajú. Inšpiráciou vám môžu byť aj nápady a skúsenosti iných kolegov – hotelierov, či už zo Slovenska, alebo zo zahraničia, ktoré niekedy stačí prispôsobiť svojim podmienkam a rozpočtu.

Zaujala nás inovácia istého slovenského hotela, zameraného na rodiny s deťmi, ktorý zistil, že prípravou obložených chlebíkov so šunkou odbremení rodičov od natierania a chystania chlebov pre viac detí. Hostia to veľmi uvítali.

- Inzercia-
Ad image

Tiež sa v tomto rodinnom hoteli snažia dať čím viac inventáru hosťom na stôl, aby zabránili odbiehaniu a noseniu vecí na stôl. Robia napríklad čaj do menších 7-decových krčahov, ktorý si môže rodina zobrať na stôl, lebo členovia rodiny väčšinou pijú rovnaký čaj.

- Inzercia-
Ad image

Všetky tieto detaily hotel či penzión nič nestoja, je ale nevyhnutné poznať svoju klientelu a jej zvyklostí a nie robiť také raňajky, aké má rád manažér. Hostí spoznáte len vtedy, keď s nimi budete často komunikovať.

Pri dlhších pobytoch sa v recenziách hostia často sťažujú na jednotvárnu ponuku. Poznáte to aj vy z pozície hosťa – prvý deň ste zvedaví, aké budú raňajky. Druhý sa na ne tiež tešíte. A tretí deň cítite mierne sklamenie, že raňajky sú zase také isté.

- Inzercia -
Ad image

Raňajková ponuka by sa mala meniť tak, aby si to hosť všimol, pričom nemusí ísť o finančne náročnejší variant. Táto obmena si vyžaduje dôslednú implementáciu postupnými krokmi. Jej dôležitou súčasťou je zmenu nafotiť a zaučiť personál aby presne vedel, že napríklad pondelok, stredu a piatok máme variant raňajok „A“ a utorok a štvrtok variant „B“.

Predchádzajúca stránka12345Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Obľuba červených vín klesá, trendom sú ružové a biele vína
VÍNO ROKA 2025®. Hlasujte, rozhodnite a vyhrajte!
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Ako si vybrať dobrú raňajkovú kávu?
Ktoré remeselné pivo je najlepšie?
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Neupratujte ako doma
Nasledujúci článok Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen Grand Hotel River Park hostil Globsec
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Ilustračné foto: Unsplash/ Stefan Schauberger
EkonomikaGastroManažmentTéma

Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?

Radim Beneš
Radim Beneš
25. júna 2025
Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta