Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Raňajky ako zážitok
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Raňajky ako zážitok
GastroKoncepty

Raňajky ako zážitok

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 1. júna 2023
9 min. čítania
Zdieľať

Inovácie

Hotelové raňajky sú takým zabehnutým a zautomatizovaným procesom, že vám ho možno ani nenapadne inovovať, najmä ak sa hostia nesťažujú. Napriek tomu je dobré venovať im občas trochu pozornosti a porozmýšľať spolu s tímom o tom, čo by ste mohli zmeniť. Zámerne uvádzame že spolu s tímom, lebo najlepšie nápady majú zvyčajne ľudia, ktorí túto prácu dennodenne vykonávajú. Inšpiráciou vám môžu byť aj nápady a skúsenosti iných kolegov – hotelierov, či už zo Slovenska, alebo zo zahraničia, ktoré niekedy stačí prispôsobiť svojim podmienkam a rozpočtu.

Zaujala nás inovácia istého slovenského hotela, zameraného na rodiny s deťmi, ktorý zistil, že prípravou obložených chlebíkov so šunkou odbremení rodičov od natierania a chystania chlebov pre viac detí. Hostia to veľmi uvítali.

Tiež sa v tomto rodinnom hoteli snažia dať čím viac inventáru hosťom na stôl, aby zabránili odbiehaniu a noseniu vecí na stôl. Robia napríklad čaj do menších 7-decových krčahov, ktorý si môže rodina zobrať na stôl, lebo členovia rodiny väčšinou pijú rovnaký čaj.

Všetky tieto detaily hotel či penzión nič nestoja, je ale nevyhnutné poznať svoju klientelu a jej zvyklostí a nie robiť také raňajky, aké má rád manažér. Hostí spoznáte len vtedy, keď s nimi budete často komunikovať.

Pri dlhších pobytoch sa v recenziách hostia často sťažujú na jednotvárnu ponuku. Poznáte to aj vy z pozície hosťa – prvý deň ste zvedaví, aké budú raňajky. Druhý sa na ne tiež tešíte. A tretí deň cítite mierne sklamenie, že raňajky sú zase také isté.

Raňajková ponuka by sa mala meniť tak, aby si to hosť všimol, pričom nemusí ísť o finančne náročnejší variant. Táto obmena si vyžaduje dôslednú implementáciu postupnými krokmi. Jej dôležitou súčasťou je zmenu nafotiť a zaučiť personál aby presne vedel, že napríklad pondelok, stredu a piatok máme variant raňajok „A“ a utorok a štvrtok variant „B“.

Predchádzajúca stránka12345Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Žilinská hotelová akadémia prepája teóriu s praxou
Zimný festival jedál bol tento rok v lete
70. výročie bratislavskej Hotelovej akadémie Mikovíniho
Menu à la Tichá noc
Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Neupratujte ako doma
Nasledujúci článok Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen Grand Hotel River Park hostil Globsec
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyZo sveta

Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
7. novembra 2025
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta