Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch
ManažmentPersonál/Osobný rozvoj

Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch

Peter Seemann
Peter Seemann
Uverejnené: 27. novembra 2023
9 min. čítania
Zdieľať

5. krok: Neuľahčite svojmu oponentovi nesúhlasiť

Nesnažte sa oponenta dostať na kolená. Priveďte ho k rozumu. Čím ťažšie bude pre vášho oponenta nesúhlasiť, tým obťažnejšie bude pre neho súhlasiť.

Veľký čínsky stratég Sun Tzu napísal: „Vybojovať sto bitiek a vo všetkých zvíťaziť nie je vrchol dokonalosti. Umenie je podmaniť si nepriateľa bez boja.“ V tom spočíva paradox sily. Váš oponent môže napriek všetkému, čo ste už doteraz urobili stále veriť tomu, že presadí svoje, pretože je silnejší. V takom prípade musíte zväčšiť svoju vyjednávaciu silu a prinútiť ho k jednaniu. Nesmiete si ho pritom znepriateliť, pretože by sa začal brániť ešte usilovnejšie. Skúste hľadať obojstranné uspokojivé riešenie, nie víťazstvo. Piata výzva preto znie: „Neuľahčite svojmu oponentovi nesúhlasiť“.

Na záver opäť nezabudnite, že úspešné a účelné vyjednávanie neznamená poraziť svojho súpera za každú cenu. Je to schopnosť uzavrieť takú dohodu, z ktorej budú profitovať obidve strany a zároveň sa nenarušia ich vzájomné vzťahy.

Naša rada preto znie: Vnímajte zákazníka ako partnera, s ktorým chcete šťastne tancovať a nie ako hus, ktorú treba ošklbať…

Predchádzajúca stránka123456

Mohlo by sa vám páčiť

Vzťahy na pracovisku sú vizitkou manažéra
Aby sa vám lepšie pracovalo alebo syndróm padajúcich pančúch
Nájde si LEAN – štíhle riadenie, cestu do hotelovej sféry?
Medzinárodný kongres rodinných firiem
Eko(no)logicky aj v MICE sezóne
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Peter Seemann
Peter Seemann je profesionálny kouč, mentor kouč a tréner koučov.
Predchádzajúci článok Včelí úľ s 2 000 kvapkami Svetlo noci vianočnej v Smoleniciach
Nasledujúci článok Výnimočné osobnosti sektoru prevzali ocenenia
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Pozvánka

POZVÁNKA: Check-in by Akadémia hoteliera

AdvancedAds
AdvancedAds
8. októbra 2025
Vianočný darček pre hotelierov Liptova aj Tatier
Zimnú sezónu v Jasnej otvorí Dieter Bohlen z Modern Talking
(Ne)konferencia Gastrolove ukázala, čo bije v srdci slovenskej gastronómie
Jesenný kurz revenue manažmentu II. – základné pojmy

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta