Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch
ManažmentPersonál/Osobný rozvoj

Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch

Peter Seemann
Peter Seemann
Uverejnené: 27. novembra 2023
9 min. čítania
Zdieľať

5. krok: Neuľahčite svojmu oponentovi nesúhlasiť

Nesnažte sa oponenta dostať na kolená. Priveďte ho k rozumu. Čím ťažšie bude pre vášho oponenta nesúhlasiť, tým obťažnejšie bude pre neho súhlasiť.

Veľký čínsky stratég Sun Tzu napísal: „Vybojovať sto bitiek a vo všetkých zvíťaziť nie je vrchol dokonalosti. Umenie je podmaniť si nepriateľa bez boja.“ V tom spočíva paradox sily. Váš oponent môže napriek všetkému, čo ste už doteraz urobili stále veriť tomu, že presadí svoje, pretože je silnejší. V takom prípade musíte zväčšiť svoju vyjednávaciu silu a prinútiť ho k jednaniu. Nesmiete si ho pritom znepriateliť, pretože by sa začal brániť ešte usilovnejšie. Skúste hľadať obojstranné uspokojivé riešenie, nie víťazstvo. Piata výzva preto znie: „Neuľahčite svojmu oponentovi nesúhlasiť“.

Na záver opäť nezabudnite, že úspešné a účelné vyjednávanie neznamená poraziť svojho súpera za každú cenu. Je to schopnosť uzavrieť takú dohodu, z ktorej budú profitovať obidve strany a zároveň sa nenarušia ich vzájomné vzťahy.

Naša rada preto znie: Vnímajte zákazníka ako partnera, s ktorým chcete šťastne tancovať a nie ako hus, ktorú treba ošklbať…

Predchádzajúca stránka123456

Mohlo by sa vám páčiť

7 jednoduchých krokov k motivujúcej spätnej väzbe
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
Nezatvárajte oči pred konfliktami
Spätná väzba. Ako pomáhať ľuďom zlepšovať sa bez toho, aby sme ich urážali?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Peter Seemann
Peter Seemann je profesionálny kouč, mentor kouč a tréner koučov.
Predchádzajúci článok Včelí úľ s 2 000 kvapkami Svetlo noci vianočnej v Smoleniciach
Nasledujúci článok Výnimočné osobnosti sektoru prevzali ocenenia
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
9. decembra 2025
Každý deň môže byť úžasný. Vyskúšajte pozitívne ranné rituály
Na Štrbskom Plese otvorili zimnú sezónu spustením novej lanovky
Od nákupov k partnerstvu: Cesta potravín v Čataji do siete Môj obchod
Do rozvoja horských stredísk investovali pred sezónou milióny eur

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta