Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Tanec na vaječných škrupinách
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Komentáre > Tanec na vaječných škrupinách
Komentáre

Tanec na vaječných škrupinách

Lucia Arbetova
Lucia Arbetova
Uverejnené: 22. augusta 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Ideálny stav sa dá vraj dosiahnuť, len keď budú všetky strany spokojné. Majitelia, zamestnanci, prípadne aj sieť. Za svoju cestu som si zažila takmer všetky scenáre. 

Nezabudnuteľné štvrťročné mítingy priamo s majiteľmi, ale aj asset manažéri, ktorí boli pápežskejší ako pápež. Bohužiaľ, alebo našťastie, som nikdy nemala tú česť fungovať so súkromným vlastníkom. S mojou povahou by mi to asi značne skrátilo kariéru. 

- Inzercia-
Ad image

Každopádne, komunikácia s majiteľmi a sieťou spočíva z 90 % v tom, aby sme zariadili, že si zúčastnené strany rozumejú a hovoria o tom istom. Veľakrát je to dvojsečná zbraň. Lebo keď je všetko v poriadku tak je výhoda, že s nimi máme dobrý vzťah. Keď sa investuje, vtedy je skvelé, že sme kamoši, ale iná pesnička je, keď prídu rozbroje… Vtedy nám ten dobrý vzťah môže byť trochu na ťarchu…

Vždy som to brala ako súčasť balíka, robiť gumenú zábranu, aby tie dve entity do seba nenabúrali. 

Posledné mesiace mi ale ukázali, že to nie sú jediné entity, ktorým musíme robiť gumený nárazník.

- Inzercia -
Ad image

Niektoré korporáty… (aspoň ten môj) sa zmenili na „súkromného majiteľa“. V poslednom čase sa, nie zriedkavo stáva, že ich informácie z centrály (ako u niekoho od majiteľov) idú priamo na našich manažérov. V horšom prípade priamo na obsluhu.

Oni vlastne robia to, čo vždy, väčšinou je to tak, že ja to spracujem a podám ďalej, aby som mala istotu, že pochopia message a že ich tým dokážem aj namotivovať.

Pokiaľ tú nálož dostanú priamo, prepadne ich panika a máme zase robotu navyše. Ukľudniť svojich ľudí a zariadiť všetko tak, aby boli v pohode a robili, čo treba.

A poviem vám, ukľudniť ľudí, ktorým niekto v náruživom monológu prezradí, koľko miliónový schodok bude mať koncern, alebo aký máme problém splácať úver, nie je vôbec príjemná a hlavne jednoduchá činnosť.

Myslím že toto je práve to, čo môže spôsobiť, že dobrý riaditeľ zloží zbrane. 

Sme profesionáli. Každý má svoje skúsenosti, ktoré koniec koncov spôsobili, že si nás najímajú, či už majitelia, alebo siete.

A my máme radi svoju robotu. Vieme postaviť tím, vieme vytvoriť plány a budgety. 

Čo je často ťažké, je zvládnuť to všetko popri celom tom tanci na vaječných škrupinách, popísanom vyššie. Toto behanie, hasenie a lietania od steny k stene nás môže stáť zdravie aj chuť pokračovať.

Preto je strašne dôležité, aby sme mali svoju vlastnú záchrannú sieť. Aby sme ju použili, keď už toho naozaj máme dosť. Nemôžeme vynadať nadriadeným a nebolo by rozumné ventilovať pred podriadenými.

Nie je zdravé držať takéto veci v sebe. Majte pár priateľov, ktorým môžete v takých chvíľach napísať, alebo zavolať. Ideálne je, keď nie sú z brandže, nech nerozumejú a neradia. Len sa vyventilovať, aby sa niekto aspoň tváril, že počúva. 

V strese so situácií, ktorý zažívame pravidelne musíme urobiť všetko pre to, aby sme ochránili sami seba. 

Ak ho ešte nemáte, nájdite si niekoho blízkeho, na ktorého to budete môcť občas vybaliť. Kľudne aj v správe. Deklarujte, že potrebujete vypustiť paru a píšte… Pomáha to a garantujem vám, že to funguje. Za pokus nič nedáte a možno to bude práve ten váš potrebný ventil, ktorý uvoľní ten tlak😉

Mohlo by sa vám páčiť

Mňa už nič neprekvapí! Naozaj?
Ako by to mohlo byť…
Na detailoch záleží
Výpoveď! Aj tú musí hotelier zvládať…
Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lucia Arbetova
Dlhoročná hotelierka s bohatými skúsenosťami prevažne v sieťových hoteloch. Vo svojom profesionálnom portfóliu, v rámci ktorého prešla od nezávislých hotelov cez viacero sieťových značiek, má okrem mestských a konferenčných hotelov aj vedenie kúpeľného hotela v legendárnych Karlových Varoch. Po návrate späť do Bratislavy začala okrem hotelierstva aktívne pôsobiť aj v prezídiu Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS). Šéfka, kolegyňa, mentorka a matka, ktorá sa s vami svojským štýlom podelí o svoje hotelierske a líderské skúsenosti, nazbierané za viac ako 30 rokov kariéry.
Predchádzajúci článok Vyhnite sa chybám pri poradách
Nasledujúci článok Poznáte poke?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta