Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Trh s rastlinnými alternatívami rastie aj napriek krízam
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Trendy > Trh s rastlinnými alternatívami rastie aj napriek krízam
GastroTrendy

Trh s rastlinnými alternatívami rastie aj napriek krízam

red.
red.
Uverejnené: 13. novembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Hodnota nákupov ročne cez 40 miliónov eur

Hodnota nákupov rastlinných alternatív a tofu v slovenských domácnostiach dlhodobo rastie a v roku 2022 dosiahla 40,4 miliónov eur. Napriek prebiehajúcim krízam hodnota nákupov týchto produktov rástla aj v uplynulom roku 2022. Rástla však pomalšie (8,7 %) oproti rokom 2021 a 2020, kedy tento rast dosahoval približnú úroveň 20 %. Najväčšiu časť hodnoty nákupov (domácností) rastlinných alternatív, mali na Slovensku rastlinné alternatívy mlieka (7,3 %). Rastlinné alternatívy mäsa a mäsových produktov spolu s tofu predstavovali 3,5 % z hodnoty nákupov kategórie mäsa a mäsových produktov živočíšneho pôvodu.

Príležitosť pre výrobcov

Zistenia vychádzajú z výsledkov prieskumu, ktorý pre Jem pre Zem realizovala agentúra Focus. Prieskum prebiehal na reprezentatívnej vzorke ľudí vo veku od 18 rokov, ako aj z dát od spoločnosti GfK zbieraných metódou spotrebiteľského panelu reprezentatívneho pre slovenské domácnosti, ktoré vedú osoby staršie ako 16 rokov. Správa tiež poukazuje na to, že význam a zastúpenie rastlinných potravinových produktov bude hrať v budúcnosti oveľa významnejšiu úlohu. „Trh s rastlinnými alternatívami rýchlo rastie, no stále predstavuje relatívne malú časť v porovnaní s ich náprotivkami živočíšneho pôvodu. To vytvára veľmi zaujímavé okno príležitostí pre výrobcov a predajcov potravín na to, aby včas naskočili na tento trend. Už aj na Slovensku stále viac tradičných výrobcov potravín chápe výhodnosť vstúpiť do tejto kategórie,“ komentuje výsledky správy Marian Milec z Jem pre Zem. Správa tiež informuje o tom, ktorí ľudia majú najväčší záujem znižovať konzumáciu produktov živočíšneho pôvodu, či kupovať ich rastlinné alternatívy.

Celé znenie správy nájdete TU

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
Súťaž s vôňou likéru
Apríl v znamení gastronómie
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Zima na Liptove bude výhodnejšia
Nasledujúci článok Čo dnes znamená byť lídrom
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyZo sveta

Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
7. novembra 2025
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta