Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu
Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu

red.
red.
Uverejnené: 20. júna 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Prvé miesto v celoslovenskej súťaži Metro kuchársky päťboj Danubius Gastro, zlato na Gastro Junior Skills, ceny pre cukrárov aj baristov… Hotelová akadémia Žilina zabodovala v Európskom roku zručností 2023.

Európsky rok zručností pod záštitou Európskeho parlamentu má za cieľ dať celoživotnému vzdelávaniu nový impulz získavaním nových, efektívnych zručností zodpovedajúcich trhu práce. Osobitný dôraz sa kladie na aktivizáciu mladých študentov, ktorí sa v budúcnosti uplatnia v gastronómii.

Týmto krédom sa inšpirovali majstri odborného výcviku. Vďaka tomu dosiahla Hotelová akadémia Žilina úspechy so svojimi žiakmi. Nadobudnuté vedomosti a zručnosti uplatnili na týchto súťažiach a vynikajúco reprezentovali školu.

Cieľavedomosť majstrov aj žiakov priniesla ovocie

Krásne 1. miesto na celoslovenskej súťaži METRO kuchársky päťboj Danubius Gastro 2023 získal tím pod vedením MOV A. Purašovej,  M. Kováčikovej a J. Nemčeka zložený zo žiakov Marek Kozarec  IV. A, Ivan Tvrdovský III. C, Denis Štepík II. C, Jakub Holena I. F a náhradníčkou Elizabeth Halahijová z III. A. Úlohou tímov bolo nakrájať tri očistené cibule čo najviac najemno, pór na jemné rezance – julienne, očistiť a nakrájať zemiaky na kocky cca 0,8 – 1 cm veľké. Ďalej sa museli popasovať s vykostením chladeného kurčaťa od chrbta, s prípravou galantíny a filetovaním celého pstruha. Zo pstruha museli pripraviť filetu bez kostí a odstrániť šupiny.

Zlatú medailu a prvé miesto vybojovala Hotelová akadémia Žilina na súťaži Gastro Junior Skills, ktorá sa konala v rámci veľtrhu Danubius Gastro v Bratislava. Žiaci Ondrej Kulíšek a Mário Gálik pod vedením MOV M. Kamenčíkovej a F. Plavého korunovali svoju cieľavedomú prípravu úspechom. Pripravili 4 porcie predjedla a 4 porcie hlavného jedla z predpísaných surovín v časovom limite 150 minút.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Raňajky ako zážitok
Jedlo ako zážitok a potešenie
Obľuba červených vín klesá, trendom sú ružové a biele vína
Súťaž s vôňou likéru
OZNAČENÉ:Hotelová akadémia Žilina
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Chceš rešpekt – daj rešpekt
Nasledujúci článok Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

GastroNápoje

Tekuté Vianoce: Najlepší vaječný koňak, grogy, punče…

Vojto Artz
Vojto Artz
12. decembra 2025
Pod Kráľovou Hoľou otvorili originálnu lesnú saunu
Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany
Každý deň môže byť úžasný. Vyskúšajte pozitívne ranné rituály
Na Štrbskom Plese otvorili zimnú sezónu spustením novej lanovky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta