Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Zimný festival jedla 2023 bol rekordný
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Zimný festival jedla 2023 bol rekordný
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Zimný festival jedla 2023 bol rekordný

red.
red.
Uverejnené: 2. marca 2023
4 min. čítania
Reštaurácia UFO
Reštaurácia Semillon
Áčko
Bubbles
Carnevalle
Mlyn 108
Zdieľať

Okrúhly 10. ročník Zimného festivalu jedla sa podarilo zorganizovať prvýkrát po pandémii v štandardných podmienkach. Od 15. januára do 26. februára sme opäť mali možnosť ochutnať špeciálne menu v najzaujímavejších reštauráciách Slovenska, ktoré pre nás vybral prestížny bedeker Gurmán na Slovensku.

Obsah
A bolo ich rekordných 40!10. ročník bol rekordnýNAJ podľa organizátoraChute regiónov:Kuchárova voľba:

A bolo ich rekordných 40!

Covid nás obmedzil nielen v možnosti chodiť do našich obľúbených reštaurácií a stretávať sa s priateľmi, ale tiež vážne poškodil celé odvetvie serióznej gastronómie a cestovného ruchu. Následky cítime doteraz. Aj napriek ťažkej dobe a množstvu problémov sa rozhodlo 40 reštaurácií zúčastniť a ponúknuť gurmánskym hosťom svoju zážitkovú gastronómiu. Nešlo o rekord za každú cenu, ale skôr o snahu všetkých zainteresovaných znovu sa naštartovať. Hostia a verní fanúšikovia festivalu a zážitkovej gastronómie to ocenili a chválili si ponuku bohatých menu festivalových reštaurácií.

- Inzercia-
Ad image

10. ročník bol rekordný

Nárast rezervácií bol o 18 % viac oproti doteraz najúspešnejšiemu roku 2020. gurmánskej akcie sa zúčastnilo 7 620 hostí a cez rezervačný systém bolo urobených ZFJ 3 540 rezervácií. „Veľká vďaka patrí všetkým reštauráciám, ako aj hosťom festivalu, že si udržali zdravý rozum a najmä chuť na kvalitnú gastronómiu, a navzájom sa takto podporili. Úžasné bolo aj to, že nás v tom nenechali ani dodávatelia produktov pre gastro – spoločnosť KON-RAD, spol. s r. o., ako hlavný partner ZFJ festival podporil cez svoje značkySan Pellegrino a Champagne Laurent-Perrier.Vďaka patrí aj mediálnym partnerom, ktorí nám ponúkli v rámci pomoci aj mediálny priestor navyše,“ hovorí riaditeľ festivalu Radoslav Nackin. Hlavnými mediálnymi partnermi boli Fun Rádio a RTVS. Ďalšími partnermi boli Hotelier, Gastro, InBAR, InBar & Restaurant, Menučka a Hotelovo.

Potešujúce je, že sa zapojili aj menšie reštaurácie z menších miest či novoetablované prevádzky. To zvýšilo nielen záujem o festival, ale aj povedomie o týchto reštauráciách u hostí z celého Slovenska. Takými boli Semillon Vráble,  Sushi-YA food atelier Rovinka, Lokal Bistro Dunajská Streda, Olivia’s  a Sushihanil zo Žiliny, MenJu a Bubbles z Bratislavy, Koliba na Vršku Bytča, Áčko Šurany, Wakizashi Topoľčany.

NAJ podľa organizátora

Najobľúbenejším festivalovým menu bola ponuka reštaurácie Mlyn 108 z Modry.

- Inzercia -
Ad image

Najviac rezervovaných menu mala reštaurácia UFO watch.taste.groove z Bratislavy.

Najviac rezervovaných menu z mimobratislavských prevádzok mal Lovecký zámoček Antonstál.

Najviac rezervovaných menu na východnom Slovenskumala Poetika Prešov.

Jolly Jockerom bola tentoraz rakúska TOP reštaurácia TRIAD – jej ponuka až šesťchodového vynikajúceho menu v hodnote 110 eur bola skôr sponzorským darom hosťom zo Slovenska.

Menu, ktoré najviac prekvapili nezvyčajnou chuťovou variáciou a výborným vyladením boli tento rok dve – OhniskO Košice a bratislavská reštaurácia Bistronomy, ktorá ponúkla prvé festivalové vegetariánske menu.

Z kuchárov na Zimnom festivale jedla 2023 najviac prekvapili Roman Borovský z reštaurácie Semillon Vráblea Andrej Turček z reštaurácie Bubbles – Ponton Bratislava.

Podľa ohlasov a recenzií hostí festivalu sa najobľúbenejšími jedlami ZFJ 2023 stali:

Chute regiónov:

  • Tekvicové velouté, rybie tofu, fermentovaná tekvica, čierny cesnak   
    UFO  watch.taste.groove. Bratislava
  • Kačacie prsia so zelerovým pyré, zľahka zaúdené čerešňovými pilinami  Afrodita Čereňany
  • Jahňací chrbát, syr, mišpuľa, kvaka a šalotka  Áčko  Šurany

Ikonické jedlo:

  • Vyprážaný syr s čiernou zimnou hľuzovkou – Bistronomy Bratislava
  • Králik – mrkva – zemiak –  Semillon Vráble
  • Marinovaný pstruh z ekofarmy s marinovanými kvetmi tatranskej bazy s kôprom a v soli naloženou uhorkou – Doma u nás Poprad                                                                                

Kuchárova voľba:

  • Nakladané prepeličie vajíčko v balzamicu s krémom z bielej špargle, so šunkovým a špargľovým želé a s kaviárom z hľuzoviek Mlyn 108 Modra
  • Parfrait z kozieho syra, lieskový krokant, espuma z údených sliviek, chlebový čips s perníkovým korením Poetika Prešov
  • Bravčový bok, krvavnica, jablká, zelerové pyré, kapustový mering TERRA Jasová

Nováčikom festivalu sa stala jednoznačne reštaurácia Semillon Vráble vedená šéfkuchárom Romanom Borovským, ktorá zaujala skoro 350 hostí.

Festivalovým dezertom 2023 je podľa voľby hostí tento rok:
Detská krupica – nezabudnuteľná chuť detstva podľa šéfkuchárov: Martin Korbelič a Tomáš Sika – MenJu Bratislava

ZFJ pre vás zorganizoval bedeker Gurmán na Slovensku – lifestylový magazín pre gurmánov a bedeker najlepších reštaurácií Slovenska

Text: Radoslav Nackin
Autor je vydavateľ Gurmána na Slovensku a organizátor odborných gastronomických eventov.

Mohlo by sa vám páčiť

Čo možno neviete o grilovaní
 30. ročník vinárskej súťaže Vinalies Internationales prial slovenským vinárom
Gurmáni tešte sa, Zimný festival jedla štartuje
VÍNO ROKA 2025®. Hlasujte, rozhodnite a vyhrajte!
Dvojaká sadzba DPH na potraviny znevýhodňuje skupiny spotrebiteľov
OZNAČENÉ:festival jedlaZimný festival jedla
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Súťaž s vôňou likéru
Nasledujúci článok Vyšehradská štvorka si chce spoločne podmaniť vzdialenejšie trhy
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta