Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Ekonomika > Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
EkonomikaManažment

Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?

TS
TS
Uverejnené: 19. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Finančné aj nefinančné koncoročné odmeny – poukážky, vouchre, darčeky očakávané či neočakávané… Prieskum portálu Platy.sk ukazuje, ako často ich Slováci vo firmách dostávajú.

Prieskum sa realizoval na vzorke 3 840 respondentov. Z odpovedí vyplynulo, že tento rok sa z koncoročných odmien teší polovica zamestnaných Slovákov a Sloveniek. Okolo 34 % respondentov dostáva koncoročné odmeny pravidelne, 16 % dopredu vedelo dopredu, že tento rok odmeny dostanú. Na opačnom konci je však 38 % respondentov, ktorí ich nedostávajú a 11 %, ktorým nadriadení komunikovali, že na odmeny tento rok nie sú prostriedky.  

- Inzercia-
Ad image

Rovnaký prieskum sa realizoval aj na portáli Platy.cz na podobne veľkej vzorke, a slovenskí zamestnanci z neho vyšli lepšie. U našich susedov by malo dostať koncoročné odmeny 42 percent zamestnancov, dlhodobo ich dostáva len štvrtina.  

- Inzercia-
Ad image

Veľkosť firmy nehrá rolu, výška príjmu áno 

Podľa dát síce vyšli ako zamestnanci, ktorí najčastejšie pravidelne dostávajú koncoročné odmeny, pracujúci vo veľkých firmách s viac ako 1000 zamestnancami. Iba o päť percent menej je to v prípade zamestnancov malých spoločností, kde pracuje do desať ľudí.  

Rozdiel je vidieť pri pohľade na výšku príjmu. Koncoročné odmeny najčastejšie dostávajú zamestnanci, ktorí patria medzi vysokopríjmové skupiny. Z nich ich pravidelne dostáva 45 % a 15 % z tejto skupiny to vo firme avizovali s predstihom. Naopak, v prípade nízkopríjmových skupín až 45 % odpovedalo, že dlhodobo nedostávajú koncom roka špeciálne odmeny a 16 % v spoločnosti oznámili, že na ne tento rok nie sú prostriedky. 

- Inzercia -
Ad image
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Už nikdy viac „v našom hotely…“
Ako viac zarobiť a elegantne ušetriť
Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Všetky parametre hotela viete ovplyvniť revenue manažmentom
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Grand Hotel Kempinski High Tatras Rozprávkové Vianoce
Nasledujúci článok Vojtove tekuté Vianoce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Hotely

Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente

red.
red.
5. augusta 2025
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
Slovensko patrí medzi geotermálne veľmoci Európy
NÁBYTOK ŠPECIÁLNE KONCIPOVANÝ PRE SEGMENT HORECA
Ako premeniť dovolenku na Slovensku na zážitok konkurujúci moru
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta