Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Gastro

Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní

Vlado Morochovič
Vlado Morochovič
Uverejnené: 15. augusta 2025
11 min. čítania
Zdieľať

Sladké a lahodné ovocie

Vďaka vysokému podielu vody je nízkokalorické a pomáha predísť dehydratácii organizmu.

Melóny delíme na vodové a cukrové. Cukrové sa ďalej delia na hladké a mriežkové. Sú prevažne menšie v chuti, vôni a cukornatosti, silnejšie chutia po mede. Odporúčam nakupovať nenarezané plody, pretože melón po narezaní stráca imunitu a rýchlo podlieha kazeniu. Semená melónov nie sú jedovaté, dokonca sa z nich vyrába olej.

Marhule, broskyne a nektárinky k nám prišli z Číny. Semená týchto plodov sa používajú niekedy ako náhrada za horké mandle, ale obsahujú aj látku zvanú amygdalín, ktorá sa pôsobením kyseliny a tepla rozloží na kyselinu kyanovodíkovú, a vo väčších množstvách môže dôjsť k otrave. V cukrovinkárskom priemysle sa amygdalín pred spracovaním vymýva.

Černice, maliny, čučoriedky, brusnice, čerešne, višne, ríbezle, egreše predstavujú dary lesov a záhrad. Lesné, nešľachtené divé formy sú z výživového hľadiska omnoho bohatšie.

Slivky (slivy, ringloty či mirabelky) majú vyše 2 000 druhov. Tieto podlhovasté alebo guľaté plody patria k najpočetnejším ovocným sortám. Dozrievajú od júla do októbra. Nebojte sa bieleho povlaku na slivkách, nie je to žiaden postrek. Ide o celkom neškodný prirodzený voskovitý povlak, ktorý si ovocie vytvára samo, kým je ešte na strome.

Foto: Unsplash


Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

V hlavnej úlohe cestoviny
Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Akadémia hoteliera priniesla netradičné témy a bohatú účasť
Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
OZNAČENÉ:bylinkyleto na tanieriovociezelenina
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vlado Morochovič
V gastrobranži platí, že každý úspešný šéfkuchár je v niečom konkrétnom dobrý – ba najlepší. Ak ste to náhodou nevedeli, tak od dnes poznáte najlepšieho tovaroznalca na Slovensku! Vlado vám poradí, ako najlepšie využiť suroviny, čo svedčí o ich (ne)kvalite a čím môžete obohatiť jedálny lístok v jednotlivých obdobiach roka. S láskou a zanietením rozpráva dopodrobna o každej surovine a my veríme, že túto lásku a rešpekt k nim prenesie aj na vás.
Predchádzajúci článok Kempovanie zažíva na Slovensku boom
Nasledujúci článok Čím aktuálne žije hotelierka Alžbeta Abrahová?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

ManažmentTéma

33 inšpirácií pre moderný EKO hotel

Radim Beneš
Radim Beneš
4. novembra 2025
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta