Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Gastro

Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní

Vlado Morochovič
Vlado Morochovič
Uverejnené: 15. augusta 2025
11 min. čítania
Zdieľať

Sladké a lahodné ovocie

Vďaka vysokému podielu vody je nízkokalorické a pomáha predísť dehydratácii organizmu.

Melóny delíme na vodové a cukrové. Cukrové sa ďalej delia na hladké a mriežkové. Sú prevažne menšie v chuti, vôni a cukornatosti, silnejšie chutia po mede. Odporúčam nakupovať nenarezané plody, pretože melón po narezaní stráca imunitu a rýchlo podlieha kazeniu. Semená melónov nie sú jedovaté, dokonca sa z nich vyrába olej.

- Inzercia-
Ad image

Marhule, broskyne a nektárinky k nám prišli z Číny. Semená týchto plodov sa používajú niekedy ako náhrada za horké mandle, ale obsahujú aj látku zvanú amygdalín, ktorá sa pôsobením kyseliny a tepla rozloží na kyselinu kyanovodíkovú, a vo väčších množstvách môže dôjsť k otrave. V cukrovinkárskom priemysle sa amygdalín pred spracovaním vymýva.

Černice, maliny, čučoriedky, brusnice, čerešne, višne, ríbezle, egreše predstavujú dary lesov a záhrad. Lesné, nešľachtené divé formy sú z výživového hľadiska omnoho bohatšie.

Slivky (slivy, ringloty či mirabelky) majú vyše 2 000 druhov. Tieto podlhovasté alebo guľaté plody patria k najpočetnejším ovocným sortám. Dozrievajú od júla do októbra. Nebojte sa bieleho povlaku na slivkách, nie je to žiaden postrek. Ide o celkom neškodný prirodzený voskovitý povlak, ktorý si ovocie vytvára samo, kým je ešte na strome.

- Inzercia -
Ad image

Foto: Unsplash


Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
Čo bude na raňajky?
Zimný festival jedla 2023 bol rekordný
Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš
Varíme sezónne. Sólo pre zemiaky
OZNAČENÉ:bylinkyleto na tanieriovociezelenina
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vlado Morochovič
V gastrobranži platí, že každý úspešný šéfkuchár je v niečom konkrétnom dobrý – ba najlepší. Ak ste to náhodou nevedeli, tak od dnes poznáte najlepšieho tovaroznalca na Slovensku! Vlado vám poradí, ako najlepšie využiť suroviny, čo svedčí o ich (ne)kvalite a čím môžete obohatiť jedálny lístok v jednotlivých obdobiach roka. S láskou a zanietením rozpráva dopodrobna o každej surovine a my veríme, že túto lásku a rešpekt k nim prenesie aj na vás.
Predchádzajúci článok Kempovanie zažíva na Slovensku boom
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní

Vlado Morochovič
Vlado Morochovič
15. augusta 2025
Kempovanie zažíva na Slovensku boom
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta