Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Čo bude na raňajky?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Čo bude na raňajky?
GastroKonceptyProdukty

Čo bude na raňajky?

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 8. júna 2023
11 min. čítania
Zdieľať

Zdravé raňajky

Vločky, semienka, hrozienka, oriešky, sušené ovocie, jogurty, výživy, med mlieko… Na trhu je široký sortiment cereálií, stačí ich vysypať z krabice. Alebo aj nie.

Upiecť si vlastné cereálie, prípadne im dať formu cereálnych tyčiniek, rezov, či buchtičiek nie je vôbec náročné. Domáce cereálie sú trendom, môžete ich predávať aj v peknom v darčekovom balení ako pamiatku. Ako marketingový predmet budú hosťom pripomínať príjemný a bezstarostný pobyt v hoteli

- Inzercia-
Ad image

Nezabudnite ani na špeciálnu ponuku pre hostí s potravinovými obmedzeniami. Je čoraz viac hostí, najmä z radov rodinnej klientely, ktorí sa musia (alebo chcú) vyhýbať lepku či mliečnym výrobkom, prípadne ich limituje iná intolerancia. Ubytovacie zariadenie každého typu by malo mať bežne alternatívnu ponuku pečiva či mlieka a nezabudnúť na jeho označenie.

Chlieb a pečivo

Ak nemáte kapacitu piecť vlastný chlieb, zabezpečte si každé ráno čerstvý, chrumkavý, tak isto pečivo. Ak pracujete vo veľkom hoteli vyššieho štandardu môže sa vám to zdať samozrejmé, v menších zariadeniach sa však často stretávame s chlebom a pečivom z predchádzajúceho dňa, lebo mu „nič nechýba.“ Čerstvý chlieb hosťovi symbolizuje, že vám na ňom záleží.

„Jednoznačné číslo 1 je naša domáca pekáreň a cukráreň – žiadne pečivo, múčniky či bábovky nekupujeme. Všetko sa pečie u nás, aj čerstvý chlebík. Skúšame vždy rôzne recepty, formy, žemličky, pletenky, bagetky…,“ zdôrazňujú v Hoteli Lomnica. V „prvej dáme Tatier“ si na raňajky potrpia a výber kvalitných produktov každého druhu je jedným z najširších na Slovensku. Napriek širokému výberu sa dozvedáme aj perličku, že najobľúbenejšie raňajkové jedlo je u nich čerstvý chlieb s maslom. 

- Inzercia -
Ad image

Ovocie podľa sezóny

Odborníci na výživu tvrdia, že ovocie patrí na začiatok, na prázdny žalúdok. Celkom určite patrí aj na raňajkové stoly, ideálne podľa sezóny. V zimných mesiacoch ho môže nahradiť konzervované. Dôležité je aj ako ho servírujete – nie iba v celých kusoch, ale aj olúpané a naporciované, prípadne ako ovocný šalát.

Na ovocí by mal mať možnosť pochutnať si nielen ranostaj, ale aj hosť, ktorý príde na raňajky medzi poslednými.

Čerstvé ovocie na hotelových raňajkách
Predchádzajúca stránka1234Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Poznáte poke?
Obohaťte ponuku letných drinkov uprostred sezóny
Nesmrteľný TATARÁK. Pompéznosť jedla zavŕšte pri zákazníkovom stole namiešaním na mieru
Čo je za umením ultraluxusného pohostinstva? Reťaz nezabudnuteľných momentov
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Nasledujúci článok Hotelová akadémia Prešov Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Vzdelávanie

Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste

red.
red.
10. mája 2025
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta