Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Čo bude na raňajky?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Čo bude na raňajky?
GastroKonceptyProdukty

Čo bude na raňajky?

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 8. júna 2023
11 min. čítania
Zdieľať

Zdravé raňajky

Vločky, semienka, hrozienka, oriešky, sušené ovocie, jogurty, výživy, med mlieko… Na trhu je široký sortiment cereálií, stačí ich vysypať z krabice. Alebo aj nie.

Upiecť si vlastné cereálie, prípadne im dať formu cereálnych tyčiniek, rezov, či buchtičiek nie je vôbec náročné. Domáce cereálie sú trendom, môžete ich predávať aj v peknom v darčekovom balení ako pamiatku. Ako marketingový predmet budú hosťom pripomínať príjemný a bezstarostný pobyt v hoteli

Nezabudnite ani na špeciálnu ponuku pre hostí s potravinovými obmedzeniami. Je čoraz viac hostí, najmä z radov rodinnej klientely, ktorí sa musia (alebo chcú) vyhýbať lepku či mliečnym výrobkom, prípadne ich limituje iná intolerancia. Ubytovacie zariadenie každého typu by malo mať bežne alternatívnu ponuku pečiva či mlieka a nezabudnúť na jeho označenie.

Chlieb a pečivo

Ak nemáte kapacitu piecť vlastný chlieb, zabezpečte si každé ráno čerstvý, chrumkavý, tak isto pečivo. Ak pracujete vo veľkom hoteli vyššieho štandardu môže sa vám to zdať samozrejmé, v menších zariadeniach sa však často stretávame s chlebom a pečivom z predchádzajúceho dňa, lebo mu „nič nechýba.“ Čerstvý chlieb hosťovi symbolizuje, že vám na ňom záleží.

„Jednoznačné číslo 1 je naša domáca pekáreň a cukráreň – žiadne pečivo, múčniky či bábovky nekupujeme. Všetko sa pečie u nás, aj čerstvý chlebík. Skúšame vždy rôzne recepty, formy, žemličky, pletenky, bagetky…,“ zdôrazňujú v Hoteli Lomnica. V „prvej dáme Tatier“ si na raňajky potrpia a výber kvalitných produktov každého druhu je jedným z najširších na Slovensku. Napriek širokému výberu sa dozvedáme aj perličku, že najobľúbenejšie raňajkové jedlo je u nich čerstvý chlieb s maslom. 

Ovocie podľa sezóny

Odborníci na výživu tvrdia, že ovocie patrí na začiatok, na prázdny žalúdok. Celkom určite patrí aj na raňajkové stoly, ideálne podľa sezóny. V zimných mesiacoch ho môže nahradiť konzervované. Dôležité je aj ako ho servírujete – nie iba v celých kusoch, ale aj olúpané a naporciované, prípadne ako ovocný šalát.

Na ovocí by mal mať možnosť pochutnať si nielen ranostaj, ale aj hosť, ktorý príde na raňajky medzi poslednými.

Čerstvé ovocie na hotelových raňajkách
Predchádzajúca stránka1234Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Francúzov nadchli bryndzové halušky, tvrdí šéfkuchár Vlado Morochovič
Žilinská hotelová akadémia prepája teóriu s praxou
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
Rumová kultúra. Pije inak Bratislavčan ako Prešovčan?
Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Nasledujúci článok Hotelová akadémia Prešov Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyZo sveta

Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
7. novembra 2025
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta