Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Gastro

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 3. júna 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Na ktoré jedlá nedajú dopustiť slovenskí TOP šéfkuchári? Je to fine dining alebo segedín?

Bratislava nedávno hostila prvý ročník Mirror Hospitality Expo. Na zaujímavej akcii sa na jednom mieste stretli najlepší slovenskí barmani, ale aj somelieri a šéfkuchári. Počas live cooking show  predviedli kúsok zo svojho umenia a popri tom odpovedali na zvedavé otázky Martina Záhumenského. Ten je známy zo svojho pôsobenia vo Veľkej Británii a v Toskánsku, ale aj z viacerých slovenských projektov. Už niekoľko rokov totiž pôsobí tu. Bol tiež súčasťou slovenského kuchárskeho tímu na EXPO2020 Dubaj.

- Inzercia-
Ad image

Michelin a klasika

Počas varenia odpovedala slovenská kuchárska špička aj na otázky, ktoré jedlo, či reštaurácia na nich doteraz najviac zapôsobila a na ktoré jedlo nedajú dopustiť. Medzi reštauráciami, ktoré na nich  urobili najväčší dojem sa podľa očakávania ocitli podniky ovenčené hviezdami od Michelina a poprednými umiestneniami v rôznych rebríčkoch – od Steierecku v neďalekej Viedni až po dnes už neexistujúcu dánsku Nomu.

Kým odpovede na pôsobivé gastrozážitky by ste viac-menej očakávali, odpovede na otázku, na ktoré jedlo nedáte dopustiť, možno niektorých prekvapili. Ak by niekto čakal, že vymenujú jedlá napríklad z „nóbl“ surovín, mýlil by sa. Takmer všetci elitní šéfkuchári totiž nedajú dopustiť na úplne „obyčajné“ ale s láskou urobené domácke jedlá.

Od zemiakového prívarku po domáci chlieb


Napríklad Martin Novák, šéfkuchár Pálffy Restaurant v Pezinku, známy zo show Na nože sa vyjadril, že má veľmi rád zemiakový prívarok a k nemu fašírku.

- Inzercia -
Ad image

Daniel Tillinger, šéfkuchár novej reštaurácie ECK v Devíne, ovenčenej Gurmán Award za najlepšiu reštauráciu roka 2023, zase obľubuje segedínsky guláš.

Daniel Tillinger, šéfkuchár reštaurácie, o ktorej sa hovorí nedá dopustiť na segedín.

Ján Breza, šéfkuchár mnohými oceneniami ovenčeného Gašperovho Mlyna má rád východoslovenské holubky a pirohy.

Gabo Kocák, šéfkuchár popradskej reštaurácie Doma u nás, známy aj z televízie hovorí, že preňho je „trojmichelinové“ jedlo čerstvý domáci chlieb s domácim maslom. Najlepšie sú podľa neho jedlá, ktoré v človeku vzbudzujú spomienky, napríklad na detstvo a k tým radí napríklad aj krupicovú penu.

Gabo Kocák dáva prednosť domácim chutiam.

Najlepší slovenský šéfkuchár 2023 podľa Gurmána na Slovensku, Lukáš Hesko, majiteľ a šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Irin. je známy svojimi kreáciami na tanieri, ani on však nedá dopusti na „bežné“ jedlá ako je pečené kurča či ryba.

Najlepšia slovenská šéfkuchárka, Zuzana Sisáková z popradského Víno a Tapas, nebola na pódiu, ale prišla sa pozrieť na svojich kolegov a hviezdu festivalu Marco-Pierre Whita do hľadiska. Čo sa týka najobľúbenejších jedál, je zajedno so svojimi kolegami. Zbožňuje klasiku – sviečkovú na smotane a bryndzové pirohy.

Ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí, v otázke tej najobľúbenejších, je však slovenská špička jednotná – majú byť domácke.

Mohlo by sa vám páčiť

Prestieranie a 5 štýlov, ktoré by ste mali ovládať
Ako chutí leto II.
Hľuzovka, rak, aj kelový prívarok. Festival fine dining-u je za nami
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
V LadyChef v Poprade opäť zahviezdila svetová šéfkuchárska celebrita
OZNAČENÉ:šéfkuchári
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen Grand Hotel River Park hostil Globsec
Nasledujúci článok Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta