Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Čo sa deje „za oponou“
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Čo sa deje „za oponou“
ManažmentTéma

Čo sa deje „za oponou“

Iveta Pupišová
Iveta Pupišová
Uverejnené: 13. decembra 2022
11 min. čítania
Zdieľať

Občas manažérovi udrie sláva do hlavy

V takomto prostredí sa pracuje veľmi zle. Nafúkaný šéfko chodí ako páv po hoteli a väčšinou ani nevie, ako sa k tej pozícii dostal. Evidentne nepochopil, kto je v hoteli na prvom mieste. Rešpekt si vynucuje, lebo prirodzený si nikdy nezíska. Samozrejme, vidí to aj hosť. Z prevádzok šéfa typu „riaditeľ zemegule“ odchádza najviac personálu.

Rasizmus v našich zariadeniach

Opäť je to úloha manažéra, majiteľa – aký je ich prístup, tak sa správajú aj zamestnanci. V jednom hoteli pracovala Rómka ako hotelová gazdiná. Bola to veľmi šikovná a milá pani, všetko vždy bolo tip- top. Jedného dňa prišli dve dámy, dali si zavolať majiteľa a vraj si neželajú, aby im „cigánka“ upratovala izbu. Vraj ak ona bude pracovať v hoteli, viac neprídu. Majiteľ im povedal, že je to na nich, nech sa rozhodnú, ako chcú, ale ona v hoteli ostane, lebo je to výborná pracovníčka. Ak hotel zamestná ľudí inej farby pleti, tiež tým niečo komunikuje. Nerobí rozdiely podľa pleti, ale zamestnáva ľudí bez predsudkov podľa ich schopností.

Na vysokých školách sa už začína vyučovať odbor happiness management. Firmy, ktorým záleží na svojich ľuďoch, sú zacielené na to, aby ich zamestnanci boli spokojní. SPOKOJNÝ ZAMESTNANEC = SPOKOJNÝ HOSŤ. Zamestnanec je ten, ktorý vytvára hodnoty. Alebo je to len „nejaký“ čašník, „nejaká“ recepčná a „nejaká“ upratovačka? Ako k ľuďom pristupujete, tak sa správajú. K firemnej kultúre patrí aj PR hotela, ktoré vytvára zamestnanec. Ten má byť na svoj podnik pyšný a rád v ňom pracuje. A manažér mu musí byť príkladom.

Predchádzajúca stránka1234

Mohlo by sa vám páčiť

Budujte svoj tím systematicky
HORECA Summit 2023 bol o tom, ako to (ne)zvládame
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Poznaj svojho hosťa: Pozor na rozdiely kultúr
Liptov čakajú Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch 2024
OZNAČENÉ:Zákulisie
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Iveta Pupišová
Za nefungujúcimi procesmi často nachádza nefungujúce vzťahy, preto pre Hoteliera už roky píše o vzťahoch medzi zamestnancami, oddeleniami, majiteľmi a riaditeľmi, zamestnancami a klientmi. Nekompromisne a bez príkras poodhaľuje hotelový život „za oponou” do takej miery, že sa v článkoch nájde nejeden hotelier. Vo svojej Akadémii hoteliera je špecialistkou na tréning a mentoring hotelového personálu a mystery shopping.
Predchádzajúci článok Mať stratégiu, znamená byť pripravený na každú situáciu
Nasledujúci článok Zostaneme v KONTAKTE
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Cestovný ruchOsobnostiRozhovory

Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
28. októbra 2025
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta