Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Emocionálna inteligencia a hotelierstvo
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Komentáre > Emocionálna inteligencia a hotelierstvo
Komentáre

Emocionálna inteligencia a hotelierstvo

Simoneta Vargová
Simoneta Vargová
Uverejnené: 17. júla 2023
2 min. čítania
Zdieľať

Schopnosť rozpoznať, porozumieť a regulovať svoje vlastné emócie, ako aj emócie iných je v hotelierstve esenciálna. Emocionálna inteligencia vám pomôže byť profesionálnym.

Hotelierstvo a horeca biznis celkovo sa zameriavajú na ľudí. Vyžadujú neustálu komunikáciu s hosťami. Úspech tohto biznisu závisí od toho, ako dobre s nimi dokážu zamestnanci nadviazať kontakt a vytvoriť im nezabudnuteľné zážitky. Práve tu má emocionálna inteligencia svoje pevné miesto.

- Inzercia-
Ad image

Emocionálna inteligencia je schopnosť rozpoznať, porozumieť a regulovať svoje vlastné emócie, ako aj emócie iných. V pohostinstve je emocionálna inteligencia pre zamestnancov kritickou zručnosťou, pretože im umožňuje komunikovať s hosťami empatickým a profesionálnym spôsobom. Emocionálna inteligencia má v hotelierstve význam z niekoľkých dôvodov.

- Inzercia-
Ad image

Po prvé, pomáha zamestnancom nadviazať kontakt s hosťami na hlbšej úrovni.

Keď zamestnanci dokážu rozpoznať a porozumieť emóciám zákazníkov, vedia lepšie poskytnúť personalizovaný zážitok, ktorý sa zhoduje s  potrebami a preferenciami hosťa.

- Inzercia -
Ad image

Po druhé, emocionálna inteligencia pomáha zamestnancom zvládať náročné situácie. V pohostinstve sa to od zamestnancov často vyžaduje vysporiadať sa s rozrušenými alebo nahnevanými zákazníkmi. Emocionálna inteligencia umožní zamestnancom v týchto situáciách zostať pokojní a profesionálni, čo môže pomôcť upokojiť situáciu a zabrániť jej ďalšej eskalácii. Takíto zamestnanci sú schopní lepšie zvládať stres, poskytovať spätnú väzbu a presmerovať svoje emócie z negatívnych na pozitívne.

Po tretie, emocionálna inteligencia má význam pre udržanie zamestnancov. U zamestnancov, ktorí majú emocionálnu inteligenciu, je väčšia pravdepodobnosť mať pozitívne vzťahy so svojimi spolupracovníkmi a manažérmi čo môže viesť k vyššej spokojnosti s prácou a nižšej fluktuácii.

A prečo vlastne o tom píšem? Mala som možnosť navštíviť hotelovú školu na Mikovíniho ulici v Bratislave a hovoriť so študentami o tom, ako im emočná inteligencia pomáha v práci a v osobnom živote. Ako im ovplyvní efektivitu v práci, zdravie a celkovú kvalitu života… Téma rezonovala a ja chcem vyjadriť tejto škole obdiv, že svojich študentov v tejto oblasti vzdeláva. Pretože vynikajúci servis môžu poskytovať ľudia, ktorí sú vyrovnaní, rozumejú sebe a svojim hosťom a vedia briliantne zvládať krízové situácie. Takí, ktorých vlastne dnes všetci hľadáme. 

Mohlo by sa vám páčiť

Ako na budget?
Hotel a deti
Tanec na vaječných škrupinách
Recenzie naše každodenné
Aj pohostinnosť má svoje hranice
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Simoneta Vargová
Hotelová aj životná cesta Simony viedla z Bratislavy cez Prahu na Blízky Východ. Tam vzdelávala personál v rôznych krajinách, aby sa napokon usadila v kozmopolitnom Dubaji. Odtiaľ nám prináša inšpirácie a skúsenosti z atraktívnej destinácie s prepracovaným hotelovým sektorom. Špecializuje na kvalitu hotelových služieb a vzdelávanie hotelových lídrov.
Predchádzajúci článok Turistické vláčiky do poľskej Krynice
Nasledujúci článok Cyklotrasa po stopách zaplavených obcí Liptova
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Regióny

Priehrada Liptovská Mara – poznaná aj nepoznaná

TS
TS
26. júla 2025
Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta