Gurmáni ukončili svoju zimnú púť za vysokou gastronómiou, skončil 11. ročník Zimného festivalu jedla. Od 13. januára do 25. februára sme mali možnosť ochutnať špeciálne menu v najzaujímavejších reštauráciách Slovenska, tentokrát v rekordnom počte podnikov.
Kvalitným reštauráciám sa aj napriek ťažším podmienkam pre fine dining stále darí držať vysoký štandard ponúkaných služieb a ešte aj skvalitniť ponuku jedál. Potvrdil to aj tohtoročný výber podnikov pre ZFJ, ktorých bolo rekordných 46! Zapojením sa do eventu mnohí demonštrovali snahu znovu sa „nakopnúť“ po ťažkých koronových rokoch, ktoré zredukovali gastronómiu do krabičky. Hostia a verní fanúšikovia festivalu to ocenili a chválili ponuku bohatých menu festivalových reštaurácií.
Festivalové menu si vychutnalo takmer 8-tisíc hostí
Nárast rezervácií bol tento rok o 8 % vyšší oproti doteraz najúspešnejšiemu roku 2023. Zúčastnilo sa 7 960 hostí a cez rezervačný systém bolo urobených ZFJ 3 840 rezervácií.
„Veľká vďaka patrí všetkým reštauráciám, ako aj hosťom festivalu, že si udržali zdravý rozum a najmä chuť na kvalitnú gastronómiu, a navzájom sa takto podporili. Úžasné bolo aj to, že nás v tom nenechali ani dodávatelia produktov pre gastro – spoločnosť KON-RAD, spol. s r. o., ako hlavný partner ZFJ, festival podporil cez svoje značky San Pellegrino a Champagne Laurent-Perrier. A tento rok nás podporila aj Slovakia Travel tiež ako hlavný partner. Vďaka nej sme mohli ozaj Ochutnať celé Slovensko. Vďaka patrí aj mediálnym partnerom, ktorí nám ponúkli v rámci pomoci aj mediálny priestor navyše,“ uviedol riaditeľ festivalu Radoslav Nackin. Vďaku vyjadril aj mediálnym partnerom, hlavnými mediálnymi partnermi boli Fun Rádio a Startitup. Ďalšími partnermi boli Hotelier, Gastro, InBA, InBar & Restaurant, Menučka, Pravda a Hotelovo.
Do zimnej oslavy jedla sa zapojili aj menšie reštaurácie z menších miest či novoetablované prevádzky z minulého roka. To zvýšilo nielen záujem o festival, ale aj povedomie o týchto reštauráciách u hostí z celého Slovenska. Takými boli Semillon Vráble, Sushi-YA food atelier Rovinka, Olivia’s zo Žiliny, Bubbles z Bratislavy, Koliba na Vršku Bytča, Áčko Šurany a Wakizashi Topoľčany.