Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Čím aktuálne žijú hotelieri?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Technológie > Čím aktuálne žijú hotelieri?
AktualityTechnológieTéma

Čím aktuálne žijú hotelieri?

red.
red.
Uverejnené: 17. mája 2023
7 min. čítania
Zdieľať

Digitalizácia je témou dňa v každej branži, hotelierstvo nevynímajúc. V krátkej ankete sme na túto tému oslovili troch riaditeľov hotelov. Prezradili nám aj to, čím aktuálne ich hotel žije.

Váš hotel a digitalizácia

Čím aktuálne žijete?

Jiří Pour, GM Hotel Bratislava****

V oblasti digitalizácie v hotelovom priemysle som trochu konzervatívny, hoci mi je jasné, že je to smer, ktorý nás čaká a neminie. Nie som úplne zástanca robotických čašníkov a podobne, pretože to, čo robí hotel hotelom a reštauráciu reštauráciou je ľudský faktor. Je síce najrizikovejší a všetci vieme, že nájsť dnes kvalitných ľudí je úplná utópia. Takže riešenia, ktoré trh ponúka sú pomocou a nebránim sa im. Ich praktické využitie v našom hoteli závisí od nového konceptu hotela, na ktorom v súčasnosti pracujeme.

Jiří Pour, riaditeľ Hotela Bratislava

V Hoteli Bratislava totiž aktuálne žijeme myšlienkou prestavby hotelových izieb na apartmány na dlhodobý prenájom. Podobný projekt sa už realizoval v bývalom bratislavskom hoteli Holiday Inn, z ktorého je dnes Bajkalska Apartments. Organizovanie veľkých konferencií a sympózií je našou silnou stránkou. Máme čo ponúknuť, hoci ubytovacia kapacita bude menšia, lebo reagujeme na vývoj trhu. Keďže disponujeme pomerne veľkými konferenčnými priestormi rozhodujeme sa, koľko z 212 hotelových izieb zostane v novom koncepte hotelových.

Mnoho hotelierov aj klientov si myslí, že bude tak, ako bolo. Ale to už nikdy nebude. Biznis sa celkom prebudoval, stojí na úplne iných princípoch, základoch, koreňoch a systéme fungovania. To, čo bolo už nebude. Napriek tomu, to, čo sa stalo, prinieslo aj nejaké pozitíva. Všetko sa individualizuje podľa zamerania konkrétneho hotela, jeho možností, kapacít, celý systém si hotel stavia úplne odznova. Ja som tiež realizoval niekoľko postcovidových zmien a zatiaľ fungujú veľmi úspešne. Napríklad veľké konferencie a cateringy od 90 až po 300 osôb riešime cez outsourcing prostredníctvom cateringovej spoločnosti. Už rok takto fungujeme k spokojnosti všetkých z nás, ekonomicky je to výhodné a bez nákladov.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Bratislavská župa spustila webový portál umenia
Stoličky, stoličky, hýbte sa!
Štart prázdnin na Liptove bude rozprávkový
Svetový pohár sledovalo 100 miliónov divákov, potenciálnych návštevníkov Slovenska
Zima na Liptove bude výhodnejšia
OZNAČENÉ:digitalizácia
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla
Nasledujúci článok Mirror Bar Mirror Hospitality Expo 2023
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

DodávateliaHotelReštauráciaWellness

Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?

Advertoriál
Advertoriál
11. novembra 2025
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Bratislava má historicky najviac pravidelných leteckých liniek
Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta