Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Čím aktuálne žijú hotelieri?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Technológie > Čím aktuálne žijú hotelieri?
AktualityTechnológieTéma

Čím aktuálne žijú hotelieri?

red.
red.
Uverejnené: 17. mája 2023
7 min. čítania
Zdieľať

Digitalizácia je témou dňa v každej branži, hotelierstvo nevynímajúc. V krátkej ankete sme na túto tému oslovili troch riaditeľov hotelov. Prezradili nám aj to, čím aktuálne ich hotel žije.

- Inzercia-
Ad image

Váš hotel a digitalizácia

Čím aktuálne žijete?

- Inzercia -
Ad image

Jiří Pour, GM Hotel Bratislava****

V oblasti digitalizácie v hotelovom priemysle som trochu konzervatívny, hoci mi je jasné, že je to smer, ktorý nás čaká a neminie. Nie som úplne zástanca robotických čašníkov a podobne, pretože to, čo robí hotel hotelom a reštauráciu reštauráciou je ľudský faktor. Je síce najrizikovejší a všetci vieme, že nájsť dnes kvalitných ľudí je úplná utópia. Takže riešenia, ktoré trh ponúka sú pomocou a nebránim sa im. Ich praktické využitie v našom hoteli závisí od nového konceptu hotela, na ktorom v súčasnosti pracujeme.

Jiří Pour, riaditeľ Hotela Bratislava

V Hoteli Bratislava totiž aktuálne žijeme myšlienkou prestavby hotelových izieb na apartmány na dlhodobý prenájom. Podobný projekt sa už realizoval v bývalom bratislavskom hoteli Holiday Inn, z ktorého je dnes Bajkalska Apartments. Organizovanie veľkých konferencií a sympózií je našou silnou stránkou. Máme čo ponúknuť, hoci ubytovacia kapacita bude menšia, lebo reagujeme na vývoj trhu. Keďže disponujeme pomerne veľkými konferenčnými priestormi rozhodujeme sa, koľko z 212 hotelových izieb zostane v novom koncepte hotelových.

Mnoho hotelierov aj klientov si myslí, že bude tak, ako bolo. Ale to už nikdy nebude. Biznis sa celkom prebudoval, stojí na úplne iných princípoch, základoch, koreňoch a systéme fungovania. To, čo bolo už nebude. Napriek tomu, to, čo sa stalo, prinieslo aj nejaké pozitíva. Všetko sa individualizuje podľa zamerania konkrétneho hotela, jeho možností, kapacít, celý systém si hotel stavia úplne odznova. Ja som tiež realizoval niekoľko postcovidových zmien a zatiaľ fungujú veľmi úspešne. Napríklad veľké konferencie a cateringy od 90 až po 300 osôb riešime cez outsourcing prostredníctvom cateringovej spoločnosti. Už rok takto fungujeme k spokojnosti všetkých z nás, ekonomicky je to výhodné a bez nákladov.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Asociácia hotelierov a ZCR SR pod novým vedením
Skibusy v Jasnej premávajú aj naďalej
Najlepšie saunové rituály majú v Bešeňovej
Cestovný ruch má byť udržateľný, inkluzívny a najmä odolný
Pochvala a ocenenie sú zadarmo. Nemusíte nimi šetriť
OZNAČENÉ:digitalizácia
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla
Nasledujúci článok Mirror Bar Mirror Hospitality Expo 2023
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Potrebujete zvýšiť obsadenosť v hoteli, penzióne či rezorte?

PR
PR
21. mája 2025
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta