Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Silvia Manduľáková: Čo ma posúva ako hotelierku?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Silvia Manduľáková
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Silvia Manduľáková: Čo ma posúva ako hotelierku?
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Silvia Manduľáková: Čo ma posúva ako hotelierku?

red.
red.
Uverejnené: 10. januára 2024
4 min. čítania
Zdieľať

Viac ako hotelierka je Silvia Manduľáková verejnosti známa ako držiteľka ocenenia Absolútna Slovenka roka 2023 za dlhoročnú podporu technického vzdelávania detí na Slovensku. Vyštudovaná pedagogička teda okrem vlastného Hotela Zelená Lagúna na brehu Veľkej Domaše riadi aj neziskovú organizáciu Eductech, ktorú založila. Koncom roka 2023 prevzala tiež ocenenie za prínos v oblasti hotelierstva a gastronómie, podporu talentov a odborného vzdelávania, udeľované pri príležitosti 30. výročia založenia AHRS. Najnovšie k jej aktivitám pribudol päťhektárový vinohrad v Tokaji s ročnou produkciou 8-10 tisíc fliaš vína. Nás zaujímalo, čo ju posúva v jej hotelovom svete…

Pozícia hotelierky vo výkonnej pozícií a vnímanie spolumajiteľky hotela je v istých témach rozdielna. Smerovanie hotelového manažmentu je o sledovaní investícií a jej návratnosti. Práve tam začína skutočná práca hoteliera.

- Inzercia-
Ad image

Kvalita hotelových služieb vždy závisí od ľudí. Častou chybou investorov je preceňovanie svojich schopností a spoliehanie sa na dobrú investíciu. Ani najlepšia investícia bez potrebnej koncepcie a myšlienky neprinesie žiadané výsledky. Dôležitým faktorom pre návratnosť investícií je čas a doba.

Hotelový segment posledné tri roky prechádza krízou. Nevýhodou tohto obdobia je, že v kombinácii času a faktorov akými sú pandemická, energetická a environmentálna kríza sprevádzaná nedostatkom personálu, celosvetové dianie zmietané vojnami, vedie k zhoršovaniu prognózy dlhodobých plánov. Zmena súčasnej spoločnosti urýchlila v nadväznosti na udržateľnosť rozbehnuté projekty ekologického charakteru.

Ak zvažujem, čo ma najviac posúva v mojej profesii, je to práve minimalizmus a kvalita vo všetkých oblastiach života. 

- Inzercia -
Ad image

Nezačalo to iba posledné roky. Celý hotelový komplex sme už od výstavby a otvorenia v roku 2015 nastavili ako ostrovnú sebestačnú prevádzku. Využíva alternatívne zdroje energie vrátane súčasného obhospodarovania pôdy, pestovania a spracovania vlastných produktov pre hotelovú reštauráciu.

Každé stredisko má svoje špecifiká a pre tento dôvod sú vždy pre mňa nosnými témami ekológia a minimalizmus.

V prípade minimalizmu je obmedzenie objemu nákupov, tvorby odpadu a šetrenie energie a prostriedkov. Svoju pozornosť sústredím na podstatu a kvalitu. Postupná zmena zásobovania vlastnými produktami – vínom, rybami, ovocím, zeleninou, až po živé kvety na stole… Výstup je pre mňa veľmi dôležitý a teší najmä našich klientov. 

Samozrejme, pri nastavení týchto procesov vzniká tlak na flexibilitu nielen pri plánovaní, ale aj pri realizácii.

Zvládnuť výzvy tejto doby a pracovné nasadenie je pre hotelierku, mamu a manželku po všetkých stránkach osobnosti náročné. Zároveň takzvane manažérsky nevyhorieť a posúvať firmu vpred, inšpirovať zamestnancov, udržať spokojnosť a pozornosť hostí si žiada veľkú dávku životnej energie. Nachádzam ju najmä v prírode. Obdivujem jej dokonalý súlad a hodnoty, ktoré ma najviac v živote posúvajú.

Nie sú to len dlhé prechádzky lesom, krásne výlety na chalupu s rodinou a priateľmi, ale najmä pochopenie princípov a podstaty života. Mám deti a voči nim aj zodpovednosť šetriť zdroje a byť zodpovedná voči životnému prostrediu. Nie pre trend doby, ale pre život v harmónii v súlade s prírodou. Naplniť súčasne potreby bez toho, aby sme ohrozili schopnosť žiť v zdravom prostredí našim budúcim generáciám je prvoradá úloha, ktorá posúva moje vnímanie aj v pozícii hoteliera.

Udržateľnosť nie je pre mňa výzvou, ale šancou meniť veci k lepšiemu.

Mohlo by sa vám páčiť

Patrícia Chovanová, výkonná riaditeľka Hotela Devín, Bratislava
Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Hotelierka, grófka Klára Szakal von Losoncz a jej svet vo svete
Inšpirujeme vás! Akú hotelovú izbu majú radi manažérky?
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
Nasledujúci článok Mak – malé zrnká s veľkým účinkom
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta