Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Tomáš Podhor HOTEL FITAK
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera

red.
red.
Uverejnené: 2. apríla 2024
4 min. čítania
Zdieľať

Ako lokálpatriot pôsobí od skončenia školy v regióne, kde býva a odkiaľ pochádza. A má to šťastie, že ide o najnavštevovanejší región Slovenska – Liptov. Pred pár mesiacmi sa presunul z jednej doliny do druhej… Rušný Wellness Hotel Chopok v Demänovskej doline po siedmich rokoch vymenil za oázu pokoja a zdravého životného štýlu, novootvorený Hotel Fitak v Liptovskom Jáne, vstupnej bráne do Jánskej doliny.

Hoci som vyštudoval regionálny rozvoj, cestovný ruch si ma získal od prvých pracovných skúseností. Po ukončení školy som pracoval v Klastri Liptov, kde som sa relatívne rýchlo dostal na pozíciu manažéra Liptov Region Card, čo bola jedna z prvých regionálnych kariet na Slovensku. Odtiaľ som sa presunul na recepciu Hotela Fis Jasná. Vedúceho recepcie som robil aj na Wellness Hoteli Chopok, kde som po troch rokoch nahradil na riaditeľskej stoličke pána Tomáša Kubicu. Ak mám hovoriť o tom, čo ma posunulo v živote ako hoteliera, musím spomenúť v prvom rade jeho.

- Inzercia-
Ad image

Bol to pán hotelier! Svojimi skúsenosťami a prístupom nás všetkých posúval dopredu. Každý riaditeľ je iný, podľa toho, kde predtým pôsobil. Niekto sleduje len čísla v tabuľkách, iný sa stále točí okolo kongresov, lebo predtým robil kongresového manažéra. A to sme obaja považovali za niečo, čo je úplne v poriadku. Pán riaditeľ Kubica mal rád reštauráciu vďaka jeho dlhodobej práci prevádzkového manažéra v reštauráciách hotelov. Najradšej chodil pomedzi hostí a venoval sa im. Ja som sa vždy najradšej venoval záležitostiam okolo recepcie a zvyšovania tržieb, lebo som robil vedúceho recepcie a v tomto smere viem dať hotelu najviac. Popritom sa stále učím nové veci.

Na práci hoteliera ma najviac baví a zároveň posúva široký záber prác. Dokonca širší, ako pri vedení zabehnutého hotela. Hotel Fitak som „dostal“ vo fáze úplného začiatku, tesne pred jeho kolaudáciou. Iba ako miesto, kde kedysi stál starý penzión – bez konceptu, len novo postavenú, takmer nezariadenú budova. Dnes máme hotel otvorený tretí mesiac a v druhom mesiaci sme mali už 50 %-nú obsadenosť. To ma, aj napriek skúsenostiam v hotelierstve, prekvapilo, nečakal som ju až takú vysokú. V cestovnom ruchu pracujem 12 rokov od skončenia školy, stále na Liptove. Takže viem, čo môžem kde očakávať, no tento vývoj ma pozitívne prekvapil.

Medzi dnešným dňom a začiatkom mojej práce boli mesiace, kedy som spával pár hodín denne… Práce boli takého širokého rozsahu, aký som nikdy predtým neriešil. I keď je hotel malý, musí absolvovať celú spleť postupov rovnako ako iné veľké hotely. Práca bola a je taká pestrá a rôznorodá, že niekedy ani neviem povedať, čo som celý deň robil – a je to tak dodnes. Pri hoteli totiž platí, že si v začiatkoch hľadá svoje miesto, identitu, klientelu… Robíte v priebehu dňa sto drobných vecí. S tým som hovoril, toľkokrát som telefonoval, niekoľkokrát odpísal na mailovú komunikáciu, ukázal kolegovi, čo treba spraviť, doplniť, niečo som si všimol, zapísal, vybavil, objednal…

- Inzercia -
Ad image

Mal som to šťastie, že investori mali iba vybudovaný priestor na pozemku v atraktívnej lokalite a nimi načrtnutý koncept som mohol od začiatku tvoriť a maximálne rozvíjať. Ďalšie šťastie mám v ich dôvere. Podporujú v mojich nápadoch a myšlienkach, lebo vidia, že riešim veci racionálne a v súlade s konceptom hotela, s ktorým sa stotožňujú.

Posúvajú ma možnosti, ktoré vytvára originálny wellness a fitness koncept. Nové nápady, ktoré s tímom rovnako nadšených kolegov môžeme realizovať, z toho vznikajúce zaujímavé produkty. Jedinečnosť malého hotela. A v neposlednom rade časový priestor, ktorý môžem osobne venovať hosťom a získavať tak vzácnu spätnú väzbu a inšpiráciu pre ďalší rozvoj hotela.

Mohlo by sa vám páčiť

Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Inšpirujeme vás! Akú hotelovú izbu majú radi manažérky?
Čím aktuálne žijeme? Martin Novotný, generálny manažér AHRS
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
Nové vedenie Bratislava Tourist Board: Učme sa od konkurencie, ale poďme vlastnou cestou
OZNAČENÉ:čo ma posúvahotelierLiptovosobný rozvojriaditeľ hotelaTomáš Podhor
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Wellness trendy prinášajú detox, výživu a komplexné ošetrenia
Nasledujúci článok Jem pre Zem Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta