Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNové
Čítanie: Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
  • MarketplaceNové
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Tomáš Podhor HOTEL FITAK
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera

red.
red.
Uverejnené: 2. apríla 2024
4 min. čítania
Zdieľať

Ako lokálpatriot pôsobí od skončenia školy v regióne, kde býva a odkiaľ pochádza. A má to šťastie, že ide o najnavštevovanejší región Slovenska – Liptov. Pred pár mesiacmi sa presunul z jednej doliny do druhej… Rušný Wellness Hotel Chopok v Demänovskej doline po siedmich rokoch vymenil za oázu pokoja a zdravého životného štýlu, novootvorený Hotel Fitak v Liptovskom Jáne, vstupnej bráne do Jánskej doliny.

Hoci som vyštudoval regionálny rozvoj, cestovný ruch si ma získal od prvých pracovných skúseností. Po ukončení školy som pracoval v Klastri Liptov, kde som sa relatívne rýchlo dostal na pozíciu manažéra Liptov Region Card, čo bola jedna z prvých regionálnych kariet na Slovensku. Odtiaľ som sa presunul na recepciu Hotela Fis Jasná. Vedúceho recepcie som robil aj na Wellness Hoteli Chopok, kde som po troch rokoch nahradil na riaditeľskej stoličke pána Tomáša Kubicu. Ak mám hovoriť o tom, čo ma posunulo v živote ako hoteliera, musím spomenúť v prvom rade jeho.

Bol to pán hotelier! Svojimi skúsenosťami a prístupom nás všetkých posúval dopredu. Každý riaditeľ je iný, podľa toho, kde predtým pôsobil. Niekto sleduje len čísla v tabuľkách, iný sa stále točí okolo kongresov, lebo predtým robil kongresového manažéra. A to sme obaja považovali za niečo, čo je úplne v poriadku. Pán riaditeľ Kubica mal rád reštauráciu vďaka jeho dlhodobej práci prevádzkového manažéra v reštauráciách hotelov. Najradšej chodil pomedzi hostí a venoval sa im. Ja som sa vždy najradšej venoval záležitostiam okolo recepcie a zvyšovania tržieb, lebo som robil vedúceho recepcie a v tomto smere viem dať hotelu najviac. Popritom sa stále učím nové veci.

Na práci hoteliera ma najviac baví a zároveň posúva široký záber prác. Dokonca širší, ako pri vedení zabehnutého hotela. Hotel Fitak som „dostal“ vo fáze úplného začiatku, tesne pred jeho kolaudáciou. Iba ako miesto, kde kedysi stál starý penzión – bez konceptu, len novo postavenú, takmer nezariadenú budova. Dnes máme hotel otvorený tretí mesiac a v druhom mesiaci sme mali už 50 %-nú obsadenosť. To ma, aj napriek skúsenostiam v hotelierstve, prekvapilo, nečakal som ju až takú vysokú. V cestovnom ruchu pracujem 12 rokov od skončenia školy, stále na Liptove. Takže viem, čo môžem kde očakávať, no tento vývoj ma pozitívne prekvapil.

Medzi dnešným dňom a začiatkom mojej práce boli mesiace, kedy som spával pár hodín denne… Práce boli takého širokého rozsahu, aký som nikdy predtým neriešil. I keď je hotel malý, musí absolvovať celú spleť postupov rovnako ako iné veľké hotely. Práca bola a je taká pestrá a rôznorodá, že niekedy ani neviem povedať, čo som celý deň robil – a je to tak dodnes. Pri hoteli totiž platí, že si v začiatkoch hľadá svoje miesto, identitu, klientelu… Robíte v priebehu dňa sto drobných vecí. S tým som hovoril, toľkokrát som telefonoval, niekoľkokrát odpísal na mailovú komunikáciu, ukázal kolegovi, čo treba spraviť, doplniť, niečo som si všimol, zapísal, vybavil, objednal…

Mal som to šťastie, že investori mali iba vybudovaný priestor na pozemku v atraktívnej lokalite a nimi načrtnutý koncept som mohol od začiatku tvoriť a maximálne rozvíjať. Ďalšie šťastie mám v ich dôvere. Podporujú v mojich nápadoch a myšlienkach, lebo vidia, že riešim veci racionálne a v súlade s konceptom hotela, s ktorým sa stotožňujú.

Posúvajú ma možnosti, ktoré vytvára originálny wellness a fitness koncept. Nové nápady, ktoré s tímom rovnako nadšených kolegov môžeme realizovať, z toho vznikajúce zaujímavé produkty. Jedinečnosť malého hotela. A v neposlednom rade časový priestor, ktorý môžem osobne venovať hosťom a získavať tak vzácnu spätnú väzbu a inšpiráciu pre ďalší rozvoj hotela.

Mohlo by sa vám páčiť

Marek Daňo: Čo ma posúva ako hoteliera
Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera
Adam Žampa je „hotelák“ telom i dušou
Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
OZNAČENÉ:čo ma posúvahotelierLiptovosobný rozvojriaditeľ hotelaTomáš Podhor
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Wellness trendy prinášajú detox, výživu a komplexné ošetrenia
Nasledujúci článok Jem pre Zem Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

ManažmentTéma

33 inšpirácií pre moderný EKO hotel

Radim Beneš
Radim Beneš
4. novembra 2025
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta