Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Rozprávkové Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Grand Hotel Kempinski High Tatras
Hotelier > Téma > Interiér/Exteriér > Rozprávkové Vianoce
Interiér/Exteriér

Rozprávkové Vianoce

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 17. decembra 2023
2 min. čítania
Grand Hotel Kempinski High Tatras
Zdieľať

Zásoby nakúpené, izby pripravené, atmosféra ako z vianočného filmu. Hotelové Vianoce sa aj na Slovensku tešia čoraz väčšej obľube. Náš Vianočný špeciál vám postupne priblíži niekoľko z nich. Začneme medovníkovou chalúpkou v hotelovom lobby najluxusnejšieho tatranského hotela, ktorá vznikla z 30 kíl múky, 150 vajec, kila perníkového korenia…

V tatranskom Grand Hoteli Kempinski, konkrétne v jeho lobby vyrástla sladká perníková chalúpka. Je ako vystrihnutá zo známej rozprávky o Jankovi a Marienke! O obrie medovníkové dielo sa postaral hotelový šéfkuchár Miroslav Zamiška so svojím tímom. „Na tomto netradičnom medovníkovom domčeku pracovalo šesť ľudí a trvalo nám to dva týždne,“ prezradil Miroslav Zamiška nezvyčajnú novembrovú náplň práce kuchynského tímu.

Nielen veľká, ale aj pôvabná a voňavá

Výroba tejto medovníkovej sladkosti si vyžiadala veľké množstvo ingrediencií a „zhltla“ až 150 vajec. Do jej základov išlo aj 20 kilogramov cukru, čo z nej robí poriadnu kalorickú bombu. „Nie je to len o veľkosti tejto chalúpky, ale aj o jej vizuálnom pôvabe. Tento rok som sa rozhodol pre pôsobivú ružovú farbu, ktorá ihneď zaujme. Využili sme aj sušené plátky pomaranča a limetky. Na dotvorenie vianočnej atmosféry sme pridali škoricu a badián,“ priblížil tvorbu šéfkuchár hotelovej reštaurácie Grand Restaurant.

Chcete ju doma? Budete potrebovať kilá surovín

Ak by ste sa doma chceli zahrať na cukrárskych staviteľov aj vy, pripravte sa na približne dvojtýždňovú prácu. Budete potrebovať zopár surovín v obrovských dávkach, konkrétne: 30 kg múky, 14 kg práškového cukru, 150 ks vajec, 4 litre vaječných bielok, 1 kg perníkového korenia, 0,5 litra rumu, 1 kg medu a 5 kg kryštálového cukru.

Medovníkmi to nekončí

Ikonický hotel na brehu Štrbského Plesa sa každoročne blysne dokonalou vianočnou výzdobou. Inak tomu nie je ani tento rok. O pestré hotelové Vianoce v štýle Luskáčika sa postaral kreatívny florista Slavomír Šebest.

Foto: GH Kempinski High Tatras

Mohlo by sa vám páčiť

KNIHY, ktoré umocnia zážitok z pobytu
Vinylové podlahy sú hitom
Romantické Vianoce aj v mestskom hoteli
Spestrite deťom pobyt vo vašom hoteli, penzióne či rodinnom parku
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Lyžovačka začína už aj v Tatranskej Lomnici
Nasledujúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Cestovný ruchOsobnostiRozhovory

Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
28. októbra 2025
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta