Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku

red.
red.
Uverejnené: 2. augusta 2023
3 min. čítania
Zdieľať

V hotelierstve sa našla. Je vďačná za to, že môže celý život robiť prácu, ktorá ju baví – a stále v slovenských veľhorách. Čo posúva ďalej prevádzkovú riaditeľku známeho Hotela FIS na Štrbskom Plese a čo sa stále učí?

To, že moja profesionálna kariéra smerovala do hotelierstva prišlo akosi prirodzene, aj vzhľadom na to, že sme bývali vo Vysokých Tatrách. Počas letných prázdnin som si vyskúšala prácu  v tatranských Interhoteloch, či už v obsluhe, alebo ako chyžná. Po maturite na gymnáziu som začala pracovať na recepcii hotela Patria na Štrbskom Plese. Táto práca ma natoľko zaujala, že nadstavbové  štúdium hotelovej akadémie, neskôr aj vysokú školu, som absolvovala externe. Prešla som rôznymi pozíciami v rámci hotelových úsekov a načerpala mnoho skúseností z celkového chodu hotela.

- Inzercia-
Ad image

Po čase  som sa presunula len o kúsok ďalej –  do hotela FIS Štrbské Pleso, ktorý je dnes súčasťou siete hotelov TMR. Tam aktuálne pôsobím. Najskôr ako hotelová manažérka a od roku 2013 vediem hotel ako prevádzková riaditeľka. Táto práca mi priniesla veľa nových výziev a rôznorodosti, musela som sa toho veľa naučiť. Teší ma, že každý deň je iný a vždy sa niečo deje, aj keď niekedy je toho až príliš veľa😊.

- Inzercia-
Ad image

Mám to šťastie, že celý život robím prácu, ktorá ma baví a som za to vďačná.

Mám rada ľudí a vždy sa snažím venovať im svoju pozornosť. Nie vždy je všetko ideálne, riešim nielen príjemné veci a pochvaly, ale občas sa nájde aj negatívna spätná väzba. To je pre mňa výzva vyriešiť problém s ľahkosťou a úsmevom a získať si verných klientov. Hostia vnímajú emócie a veľmi si želám, aby si v súvislosti s ich pobytom u nás pamätali len tie pozitívne. To by nebolo možné bez tímu mojich skvelých kolegov. Napriek tomu, že nie sme veľký kolektív (a je čoraz ťažšie nájsť nových spoľahlivých kolegov), držíme spolu. Všetci pracujú s úsmevom a pre mňa je dôležité, že vidia zmysel v našom spoločnom snažení a často idú až za hranice svojich možností… To nie je samozrejmosť a nešlo by to bez vzájomnej komunikácie, pochopenia  a spolupráce. Vždy sa snažím nájsť riešenie problému, aj keď  sa zdanlivo zdá neriešiteľný.

- Inzercia -
Ad image

Pri svojej práci spoznávam mnoho zaujímavých ľudí, ale veľmi rada mám aj čas, kedy sa venuje číslam  a analýzam, najmä ak sú výsledky pre náš hotel pozitívne. Som nastavená na dosahovanie cieľov a ťažko prijímam, ak ich na 100 % nedosiahneme, ale učím sa to…

Moja práca mi dáva naozaj veľa. Je to nikdy nekončiace učenie sa pokore, trpezlivosti, komunikácii, spolupráci, hľadanie nových ciest a nachádzanie riešení. Učím sa prijímať kompromisy a pozerať sa na veci s nadhľadom.

A čím som staršia, tým je pre mňa dôležitejšie vytvorenie harmónie  medzi prácou a osobným životom. Dnes už viem, že ak chcem vykonávať svoju prácu dobre, je pre mňa dôležité tešiť sa do práce…

Mohlo by sa vám páčiť

Ján Chmelnický: Čo ma posúva ako hoteliera
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Čím aktuálne žijeme: Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy:
Škola pre život: Oddychové zóny a nové trendy vo vzdelávaní
Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Zvedavé svište učili ako zachraňovať životy
Nasledujúci článok Next Chef je Samuel Idešic
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Ilustračné foto: Unsplash/ Stefan Schauberger
EkonomikaGastroManažmentTéma

Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?

Radim Beneš
Radim Beneš
25. júna 2025
Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta