Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku

red.
red.
Uverejnené: 2. augusta 2023
3 min. čítania
Zdieľať

V hotelierstve sa našla. Je vďačná za to, že môže celý život robiť prácu, ktorá ju baví – a stále v slovenských veľhorách. Čo posúva ďalej prevádzkovú riaditeľku známeho Hotela FIS na Štrbskom Plese a čo sa stále učí?

To, že moja profesionálna kariéra smerovala do hotelierstva prišlo akosi prirodzene, aj vzhľadom na to, že sme bývali vo Vysokých Tatrách. Počas letných prázdnin som si vyskúšala prácu  v tatranských Interhoteloch, či už v obsluhe, alebo ako chyžná. Po maturite na gymnáziu som začala pracovať na recepcii hotela Patria na Štrbskom Plese. Táto práca ma natoľko zaujala, že nadstavbové  štúdium hotelovej akadémie, neskôr aj vysokú školu, som absolvovala externe. Prešla som rôznymi pozíciami v rámci hotelových úsekov a načerpala mnoho skúseností z celkového chodu hotela.

Po čase  som sa presunula len o kúsok ďalej –  do hotela FIS Štrbské Pleso, ktorý je dnes súčasťou siete hotelov TMR. Tam aktuálne pôsobím. Najskôr ako hotelová manažérka a od roku 2013 vediem hotel ako prevádzková riaditeľka. Táto práca mi priniesla veľa nových výziev a rôznorodosti, musela som sa toho veľa naučiť. Teší ma, že každý deň je iný a vždy sa niečo deje, aj keď niekedy je toho až príliš veľa😊.

Mám to šťastie, že celý život robím prácu, ktorá ma baví a som za to vďačná.

Mám rada ľudí a vždy sa snažím venovať im svoju pozornosť. Nie vždy je všetko ideálne, riešim nielen príjemné veci a pochvaly, ale občas sa nájde aj negatívna spätná väzba. To je pre mňa výzva vyriešiť problém s ľahkosťou a úsmevom a získať si verných klientov. Hostia vnímajú emócie a veľmi si želám, aby si v súvislosti s ich pobytom u nás pamätali len tie pozitívne. To by nebolo možné bez tímu mojich skvelých kolegov. Napriek tomu, že nie sme veľký kolektív (a je čoraz ťažšie nájsť nových spoľahlivých kolegov), držíme spolu. Všetci pracujú s úsmevom a pre mňa je dôležité, že vidia zmysel v našom spoločnom snažení a často idú až za hranice svojich možností… To nie je samozrejmosť a nešlo by to bez vzájomnej komunikácie, pochopenia  a spolupráce. Vždy sa snažím nájsť riešenie problému, aj keď  sa zdanlivo zdá neriešiteľný.

Pri svojej práci spoznávam mnoho zaujímavých ľudí, ale veľmi rada mám aj čas, kedy sa venuje číslam  a analýzam, najmä ak sú výsledky pre náš hotel pozitívne. Som nastavená na dosahovanie cieľov a ťažko prijímam, ak ich na 100 % nedosiahneme, ale učím sa to…

Moja práca mi dáva naozaj veľa. Je to nikdy nekončiace učenie sa pokore, trpezlivosti, komunikácii, spolupráci, hľadanie nových ciest a nachádzanie riešení. Učím sa prijímať kompromisy a pozerať sa na veci s nadhľadom.

A čím som staršia, tým je pre mňa dôležitejšie vytvorenie harmónie  medzi prácou a osobným životom. Dnes už viem, že ak chcem vykonávať svoju prácu dobre, je pre mňa dôležité tešiť sa do práce…

Mohlo by sa vám páčiť

Sylvia Holopová: Čo ma posúva ako hotelierku?
Čím aktuálne žije hotelierka Alžbeta Abrahová?
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
Jozef Ivanič, Hotel Lesná: Ak chceš niečo zmeniť, musíš sa najprv zmeniť sám
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Zvedavé svište učili ako zachraňovať životy
Nasledujúci článok Next Chef je Samuel Idešic
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
24. októbra 2025
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Izraelskí touroperátori objavujú Slovensko ako bezpečnú a atraktívnu destináciu
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Letisko Košice zaznamenalo najúspešnejší september vo svojej histórii

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta