Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
AktualityOsobnostiRozhovoryRozhovory

Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové

red.
red.
Uverejnené: 24. júla 2024
14 min. čítania
Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta
Zdieľať

Spomenuli ste aj automatizáciu. Aké výhody prináša?

Ide o výhody najmä pokiaľ ide o efektivitu, zníženie nákladov a zníženie potreby personálneho obsadenia. V hoteloch tak môžeme vidieť automatizované check-in a check-out procesy, ktoré urýchľujú príchod a odchod hostí a znižujú potrebu manuálneho spracovania. Automatizácia tiež môže pomôcť s riadením zásob, údržbou a dokonca aj s poskytovaním služieb, ako izbový servis. V reštauráciách môžu automatizované systémy zjednodušiť objednávanie, riadenie kuchynských procesov a dokonca aj prípravu jedál. Táto technológia umožňuje zamestnancom zamerať sa viac na zákazníkov a menej na rutinné úlohy, čím sa zvyšuje celková kvalita služieb.

- Inzercia-
Ad image

Digitalizácia je základom moderného riadenia hotelov a reštaurácií. Sú moderné rezervačné systémy, digitálne platobné metódy a online marketing nevyhnutné?

Na udržanie si zákazníka rozhodne áno. Digitalizácia tiež umožňuje efektívnejšiu komunikáciu s hosťami prostredníctvom mobilných aplikácií, sociálnych médií a iných digitálnych kanálov. Jedným z našich cieľov je implementácia systému e-visitor, ktorý zjednoduší evidenciu návštevníkov a umožní lepší manažment turistických tokov. Taktiež sme zaviedli Digitálnu kartu členov AHRS, ktorá zjednoduší prístup k výhodám a službám našej asociácie a otvorí ďalší komunikačný kanál s našimi členmi.

Spomenuli ste tiež dôkladné vyhodnocovanie spotrebiteľských dát. Ako nám to môže pomôcť?

- Inzercia -
Ad image

Kľúčove je to, kde nám to môže pomôcť, a to je najmä v oblasti porozumenia potrebám a preferenciám zákazníkov. Analýza týchto dát umožňuje lepšie predvídať dopyt, optimalizovať služby a vytvárať personalizované ponuky. Pre hotelové a reštauračné zariadenia to znamená schopnosť prispôsobiť sa potrebám hostí, zlepšiť ich spokojnosť a zvýšiť vernosť zákazníkov.

Hovoríte o vzdelávaní ako o jednej z priorít asociácie. Aké projekty a iniciatívy realizujete?

Vzdelávanie je skutočne jednou z našich najvyšších priorít. Naša vzdelávacia sekcia sa v tomto roku výrazne naštartovala. Zintenzívnili sme spoluprácu s Republikovou úniou zamestnávateľov (RÚZ), strednými odbornými školami a vysokými školami na pôde našej asociácie. Spolupráca s týmito inštitúciami je kľúčová pre vytváranie a implementáciu efektívnych vzdelávacích programov. Sme tiež podporovateľom a partnerom duálneho vzdelávania v HORECA.

Plánujete v budúcnosti aj ďalšie projekty na podporu vzdelávania?

Jedným z významných projektov, v ktorých plánujeme pokračovať, je „Nediskvalifikuj sa“. Tento projekt sa zameriava na vzdelávanie profesií chyžná a recepčná. V minulom roku bol veľmi úspešný a získal pozitívne ohlasy od účastníkov a aj zamestnávateľov. Cieľom projektu je poskytnúť zamestnancom základné i pokročilé zručnosti potrebné pre výkon ich práce, zlepšiť ich sebavedomie a zvýšiť ich hodnotu na trhu práce.

Plánujeme rozšíriť naše vzdelávacie aktivity na viaceré úrovne. Budeme pokračovať v spolupráci s odbornými školami a univerzitami na vytváraní programov, ktoré reflektujú aktuálne potreby trhu. Okrem toho plánujeme organizovať workshopy a semináre zamerané na nové trendy v hotelierstve a gastronómii, ako sú digitalizácia, udržateľnosť a inovatívne manažérske prístupy.

Ďalšou kľúčovou iniciatívou asociácie je vytvorenie online vzdelávacej platformy, ktorá umožní našim členom prístup k vzdelávacím materiálom a kurzom online. Táto platforma bude obsahovať rôzne interaktívne kurzy a webináre zamerané na rozvoj odborných a manažérskych zručností.

Slovensko sa zrejme pripojí k iniciatíve HOTELSTARS Union. Aké výhody to prinesie našim hotelom?

Pripojenie Slovenska k iniciatíve HOTELSTARS Union (HSU) predstavuje významný krok pre slovenský hotelový sektor. Jednotné klasifikačné štandardy, ktoré táto organizácia zavádza, sú kľúčové pre zvýšenie kvality služieb a transparentnosti pre zákazníkov. HSU je medzinárodným garantom kvality a bezpečnosti. Tieto štandardy poskytujú jasné kritériá, podľa ktorých sú ubytovacie zariadenia hodnotené, čo zabezpečuje, že hostia majú lepšiu predstavu o tom, čo môžu očakávať počas svojho pobytu.

Môžeme teda povedať, že zavedenie jednotných štandardov pomôže posilniť dôveryhodnosť slovenských hotelov a ich konkurencieschopnosť na medzinárodnej úrovni?

Rozhodne áno, pretože zahraniční návštevníci budú mať viac dôvery voči certifikovaným hotelom, čo môže viesť k zvýšenému turistickému ruchu a posilneniu slovenskej turistickej ekonomiky. Celkovo je pripojenie k HOTELSTARS Union veľkou príležitosťou pre slovenský hotelový sektor, ktorá môže priniesť množstvo výhod a podporiť jeho ďalší rozvoj a rast.

Predchádzajúca stránka123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Hotelovým svetom
V Trnave o víne pri víne
Tržby hotelov a penziónov vlani prekročili 600 miliónov eur
Vo vedení Slovakia Travel opäť nastala zmena
Svetový pohár sledovalo 100 miliónov divákov, potenciálnych návštevníkov Slovenska
OZNAČENÉ:Asociácia hotelov a reštaurácií SlovenskaMartin Novotný
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Nasledujúci článok Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta