Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Vyhnite sa chybám pri poradách
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Vyhnite sa chybám pri poradách
Manažment

Vyhnite sa chybám pri poradách

Peter Seemann
Peter Seemann
Uverejnené: 20. augusta 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Porada je  dôležitý komunikačný prostriedok každého hotela. Užitočná je vtedy, keď všetci účastníci odchádzajú s pocitom, že niečo vyriešili. A naopak, porada, ktorá nesplnila svoj účel, je pre všetkých strata času. Akým chybám sa pri porade môžete vyhnúť?

- Inzercia-
Ad image

Porada zlepšuje informovanosť a je účinným nástrojom k presviedčaniu, analyzovaniu, motivácii pomocou účasti na rozhodovaní. Podporuje zodpovednosť za rozhodnutia, umožňuje predkladanie nových návrhov, ich obhajobe a prijímaniu rozhodnutí. Taktiež umožňuje pohľad na problém z viacerých uhlov.

Poznáme rôzne typy porád, každá z nich má svoj význam. Je porada veľká, malá, formálna, neformálna, operatívna, periodická, informatívna (raňajšie porady úsekov), riešiaca konkrétne problémy (krízová), alebo rozvojové zámery (vylepšenia), riešiteľná, strategická (rozhodnutia top manažmentu), brainstorming (tvorivé myslenie). Od typu porady sa odvíja jej program, štruktúra a cieľ. Aké sú najčastejšie chyby porád?

Organizačné chyby porád

  • Chýba systematickosť – porada prebieha náhodne alebo stereotypne.
  • Program nie je známy vopred = nepripravenosť účastníkov.
  • Absencia záznamu, zápisu alebo zbytočne široký zápis.
  • Nekompatibilita cieľov porád a cieľov firmy.
  • Nepodstatné záležitosti.
  • Zbavovanie sa osobnej zodpovednosti – hlasujme.
  • Porada bez dispozície podkladov vopred.

Chyby vo vedení porád

  • Otvorenie bez úvodu, nadväznosti na predchádzajúcu činnosti, novšie udalosti.
  • Tolerovanie absencie kľúčových členov.
  • Odbiehanie od témy.
  • Porada je vedená iba monológom šéfa.
  • Neefektívna diskusia.
  • Neriešenie konfliktov.
  • Odkladanie nepopulárnych rozhodnutí.
  • Neprijímanie rozhodnutí.

Ako organizovať efektívnu poradu?

Efektívna porada je vtedy, kedy účastníci odchádzajú s pocitom, že niečo vyriešili.

- Inzercia -
Ad image

Aké by mala mať črty?

  • Každá porada musí mať svojho moderátora.
  • Pozvite všetkých, ktorých sa téma týka.
  • Pripravte si program dopredu.
  • Zdieľajte ho s účastníkmi a uistite sa, že sa na tému pripravili.
  • Začnite presne.
  • Určte si časové limity.
  • Rozhodnutia musia byť adresné.
  • Zabezpečte aktívnu účasť prítomných.
  • Priebežná kritika je dovolená.
  • Zabezpečte informovanosť rôznych úrovní riadenia.
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Pochvala a ocenenie sú zadarmo. Nemusíte nimi šetriť
Eko(no)logicky aj v MICE sezóne
Hotelierstvo a soft skills
Skvelý manažér z večera do rána? Tak to nefunguje
7 jednoduchých krokov k motivujúcej spätnej väzbe
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Peter Seemann
Peter Seemann je profesionálny kouč, mentor kouč a tréner koučov.
Predchádzajúci článok Trnavská brána sa otvára
Nasledujúci článok Tanec na vaječných škrupinách
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Zo sveta

Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
30. mája 2025
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
Vybavenie hotela s príbehom. Bohéme Collection vstupuje na Slovensko
Platformy sociálnych sietí: Prejdite od lajkov k rezerváciám
Jozef Ivanič, Hotel Lesná: Ak chceš niečo zmeniť, musíš sa najprv zmeniť sám
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta