Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch
Manažment

Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch

Peter Seemann
Peter Seemann
Uverejnené: 19. novembra 2025
5 min. čítania
Zdieľať

Porada je dôležitý komunikačný prostriedok každého hotela. Užitočná je vtedy, keď všetci účastníci odchádzajú s pocitom, že niečo vyriešili. A naopak, porada, ktorá nesplnila svoj účel, je pre všetkých strata času. Akým chybám sa pri porade môžete vyhnúť?

Porada zlepšuje informovanosť a je účinným nástrojom k presviedčaniu, analyzovaniu, motivácii pomocou účasti na rozhodovaní. Podporuje zodpovednosť za rozhodnutia, umožňuje predkladanie nových návrhov, ich obhajobe a prijímaniu rozhodnutí. Taktiež umožňuje pohľad na problém z viacerých uhlov.

Poznáme rôzne typy porád, každá z nich má svoj význam. Je porada veľká, malá, formálna, neformálna, operatívna, periodická, informatívna (raňajšie porady úsekov), riešiaca konkrétne problémy (krízová), alebo rozvojové zámery (vylepšenia), riešiteľná, strategická (rozhodnutia top manažmentu), brainstorming (tvorivé myslenie).

Od typu porady sa odvíja jej program, štruktúra a cieľ.

Aké sú najčastejšie chyby porád?

Organizačné chyby porád

  • Chýba systematickosť – porada prebieha náhodne alebo stereotypne.
  • Program nie je známy vopred = nepripravenosť účastníkov.
  • Absencia záznamu, zápisu alebo zbytočne široký zápis.
  • Nekompatibilita cieľov porád a cieľov firmy.
  • Nepodstatné záležitosti.
  • Zbavovanie sa osobnej zodpovednosti – hlasujme.
  • Porada bez dispozície podkladov vopred.

Chyby vo vedení porád

  • Otvorenie bez úvodu, nadväznosti na predchádzajúcu činnosti, novšie udalosti.
  • Tolerovanie absencie kľúčových členov.
  • Odbiehanie od témy.
  • Porada je vedená iba monológom šéfa.
  • Neefektívna diskusia.
  • Neriešenie konfliktov.
  • Odkladanie nepopulárnych rozhodnutí.
  • Neprijímanie rozhodnutí.

Ako organizovať efektívnu poradu?

Efektívna porada je vtedy, kedy účastníci odchádzajú s pocitom, že niečo vyriešili.

Aké by mala mať črty?

  • Každá porada musí mať svojho moderátora.
  • Pozvite všetkých, ktorých sa téma týka.
  • Pripravte si program dopredu.
  • Zdieľajte ho s účastníkmi a uistite sa, že sa na tému pripravili.
  • Začnite presne.
  • Určte si časové limity.
  • Rozhodnutia musia byť adresné.
  • Zabezpečte aktívnu účasť prítomných.
  • Priebežná kritika je dovolená.
  • Zabezpečte informovanosť rôznych úrovní riadenia.
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Všetky parametre hotela viete ovplyvniť revenue manažmentom
Ak vás uchádzač na pohovore zaujme, vezmite ho hneď. Zajtra už nemusí byť voľný
Hľadá sa tímový hráč pre úspešné fungovanie tímu
Vzťahy na pracovisku, alebo aby vo vašej kuchyni nelietali nože
Mentoring v segmente hospitality
OZNAČENÉ:hotelový manažérmanažérpersonálTím
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Peter Seemann
Peter Seemann je profesionálny kouč, mentor kouč a tréner koučov.
Predchádzajúci článok Hotelierka roka 2024 Michaela Pospiš Grančičová: „Hotelierstvo musí mať človek v srdci.“
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Manažment

Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch

Peter Seemann
Peter Seemann
19. novembra 2025
Hotelierka roka 2024 Michaela Pospiš Grančičová: „Hotelierstvo musí mať človek v srdci.“
Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta