Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Zimný festival jedál bol tento rok v lete
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Zimný festival jedál bol tento rok v lete
Gastro

Zimný festival jedál bol tento rok v lete

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 17. januára 2022
4 min. čítania
Zdieľať

Posledný rok je všetko inak, ako doteraz, preto nás ani neprekvapí, že každoročný Zimný festival jedál sa tentoraz odohrával v lete v termíne 14. jún až 18. júl 2021. Letnú edíciu ZFJ ochutnávalo celé Slovensko a jej cieľom bolo tiež napomôcť reštartu zážitkovej kuchyne.

Tohtoročnou snahou festivalu bolo, prihliadnuc na momentálnu situáciu, najmä napomôcť reštartu zážitkovej gastronómie, ktorú ponúkajú tie najlepšie reštaurácie Slovenska vybrané a hodnotené bedekrom Gurmán na Slovensku. Situácia v gastre a cestovnom ruchu by sa po ukončení obmedzení COVID dala prirovnať k svetovej kríze 30. rokov 20. storočia. Obrovské množstvo prevádzok skrachovalo, a aj tie, ktoré to prežili vďaka entuziazmu a zapáleniu pre svoju profesiu, majú teraz obrovský problém s nedostatkom personálu.

- Inzercia-
Ad image

Aj napriek tomu sa rozhodlo 17 reštaurácií zúčastniť a ponúknuť gurmánskym hosťom svoju zážitkovú gastronómiu. Pre porovnanie je to o 50 % menej reštaurácií ako pred COVIDom. Hostia a verní fanúšikovia festivalu a zážitkovej gastronómie to ocenili a chválili si ponuku rôznych menu festivalových reštaurácií. Aj na ľudí však doľahla táto hrozná doba a festivalu sa zúčastnilo 3 240 hostí, čo je iba 40 % z posledného Zimného festivalu jedla z roku 2020.

„Veľká vďaka patrí všetkým reštauráciám, ako aj hosťom festivalu, že si udržali zdravý rozum a najmä chuť na kvalitnú gastronómiu, a navzájom sa takto podporili. Úžasné bolo aj to, že nás v tom nenechali ani dodávatelia produktov pre gastro, a spoločnosť KON-RAD, spol. s r. o., ako hlavný partner ZFJ, partnersky podporila festival cez svoje brandy S. Pellegrino a Champagne Laurent Perrier. Vďaka patrí aj mediálnym partnerom, ktorí nám ponúkli v rámci pomoci aj mediálny priestor navyše,“ hovorí riaditeľ festivalu Radoslav Nackin.

Hlavný mediálny partner RTVS a partneri: Rádio Vlna, Hotelier, Gastro, InBA, InBar & Restaurant, Menučka a Hotelovo.

- Inzercia -
Ad image

Podľa ohlasov a recenzií hostí festivalu sa najobľúbenejšími jedlami ZFJ 2021 stali:

V sekcii Chute regiónov najviac zaujali divoká srnka, feniklová sušienka zo sladu, jablkovo-hrozienkový gél, dehydrované srnčie srdce – UFO – Bratislava, grilovaný chrbát z králika, karotkové pyré, hráškové krupoto, pečený kaleráb, topinamburové velouté, ligurčeková pena – Albrecht – Bratislava a terina z údeného pstruha z domáceho chovu s riečnymi rakmi, marinované v koňaku a podávané na bylinkách z lesných lúk – Afrodita – Čereňany.       

Ktoré Ikonické jedlo si pochvaľovalo najviac gurmánov? Bola to terina z foie gras a údeného kolena, marhuľová horčica, nakladaná červená cibuľa, domáca maslová brioche – Slávia – Košice. Ďalej zaujali chuck roll USDA, zemiakové cannelloni, čierne korenie – Carnevalle – Bratislava a tatarák z hovädzej sviečkovice s citrónovým olejom, krémovým teľacím špikom údeným na dubovom dreve a čiernym kaviárom – Mlyn 108 – Modra.

 V kategórii Kuchárova voľba dominovali grilovaný filet z úhora riečneho, grilovaný ananás a šalát z grilovaného kelu so sezamovým dresingom a údenou slaninou – OhniskO fire & dinning – Košice, aburi nigiri – hovädzia sviečková s foie gras, gari, wasabi, wakame šalátom, tuna tataki s hubami a tamago omeletou – KAZUMI – Bratislava a údený hovädzí jazyk, pečené pirohy s kapustou zo Šváboviec, ľadový šalát, pažítka – Moment bistro – Batizovce.

Festivalovým dezertom sú podľa voľby hostí tento rok dva. Jeden domácky a druhý, naopak, veľmi sofistikovaný. Tvarohové šišky zo sladovej múky s malinovou zmrzlinou a mätovou šľahačkou –  Hostinec – Košice a trilógia domácich praliniek – Mlyn 108 – Modra.

Nováčikom festivalu sa stala reštaurácia KAZUMI Bratislava, ktorá  svojím menu zaujala takmer 300 hostí.

 

Foto: archív ZFJ

 

 

Mohlo by sa vám páčiť

Máte svoje obľúbené víno? Dajte mu hlas v súťaži a vyhrajte ho!
Bratislavské hotely ocenili najšikovnejších praktikantov
Chystajte poháre, máme VÍNO ROKA 2021®!
Lahodné krémové rizoto
Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Nové výzvy si ma hľadajú samy
Nasledujúci článok Makery Restaurant Môže mať úspech reštaurácia, kde si jedlo sami navaríte?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta