Raňajkový špeciál I.
Hovorí sa, že raňajky sú dôležité pre 9 z 10 hostí, pričom desiaty je ten, ktorý to predošlý večer v hotelovom bare trochu prehnal. Akú pozornosť im venujete?
Raňajky sú gólom, ktorý môžete dať. Prázdnou bránkou, čakajúcou na príležitosť, ktorá je možno jediná. Je len na vás, či ju využijete.
Čo vás čaká?
Hotelier.sk vás prevedie štvordielnou štvrtkovou sériou Raňajkového špeciálu. Čo vás čaká?
Dnes vám pripomenieme, že hoci pre vás sú rutina, hosť berie raňajky ako zážitkok, na ktorý sa teší! Určite viete aj to, že na raňajky v hoteli si každý dopraje oveľa viac ako doma. V druhej časti seriálu sa bližšie pozrieme na produkty v raňajkovej ponuke. Dozviete sa napríklad prečo je tak veľký rozdiel medzi obľúbenými miešanými vajíčkami v rôznych hoteloch a čo je základ dobrých raňajok. A čo vás čaká v tretej časti Zákulisie raňajkovej scény? Bude to nielen pohľad za kuchynské lietačky… A v záverečnej časti to bude praktický bonus – ako si vybrať raňajkovú kávu.
Povinná jazda, alebo zážitok?
Nemusíte robiť opuletnú hostinu ako luxusný hotel, ani podávať bublinky či kaviár, hoci tie bublinky vídavame na raňajkách čoraz častejšie… No keď nachystáte hosťovi dobrú kávu, široký výber čajov, kvalitný raňajkový nápoj, naozaj čerstvé pečivo (nie zo včerajška) a niečo, čo ho poteší, odmení sa vám… Lojalitou, aj pozitívnym feedbackom na sociálnych sieťach.
Ak vynecháme nízkorozpočtové zariadenia s dvomi rožkami a kúskom masla na osobu, sú vlastne len hotelové raňajky dvoch typov – a to naprieč všetkými hviezdičkami. Jedny sú povinnou jazdou a tie druhé zážitkom. Výsledok často nezávisí ani tak od financií, ako o záujme a nápade, ktoré tvoria zážitok. Ten vzniká z jednotlivých detailov, preto poďme po poriadku – od základov, cez kvalitu, inovácie až po netradičné koncepty.