Najobľúbenejšie jedlá ZFJ 2024 podľa recenzií hostí
Chute regiónov:
- Kelový prívarok, pohánka, kapusta, omáčka z jabĺk a misa – Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
- Rak riečny, vodnica, estragón – Semillon Vráble
- Pomaly pečený bôčik z diviaka a karé z jeleňa s dusenou cukrovou repou a parmezánovými zemiakmi so slaninkou, omáčka z pečenej papriky a cesnaku – Lovecký zámoček Antonštal
Ikonické jedlo:
- Päť textúr mrkvy – UFO watch.taste.groove. Bratislava
- Šťavnatá wellington panenka máčaná v koňaku, gratinované zemiaky – Afrodita, Čereňany
- Krémový mousse zo zemiakov s hľuzovkovým maslom, foie gras, omáčka so škoricou a borievkami, pufovaná quinoa a hľúzovka – Mlyn 108, Modra
Kuchárova voľba:
- Kačacie prsia v repovej omáčke s topinamburovým pyré – IASAI
- Jahňa, hľuzovka, kaleráb, kroketa – Doma u nás, Poprad
- Lievanec s údeným úhorom, kyslou smotanou, chrenom, maslovou repou a pažítkou
- Lievanec s marinovaným lososom, créme fraiche, pomarančovo-medovou horčicou a kôprom
- Lievanec s ikrami so pstruha, prepeličím vajcom, uhorkou a kajmakom
- Lievanec s údenými husacími prsami, melónom, fetou a pistáciami – Ohnisko fire dining & brew bar, Košice
ZFJ pre vás zorganizoval bedeker Gurmán na Slovensku – lifestylový magazín pre gurmánov a bedeker najlepších reštaurácií Slovenska